Partilederdebat: Hvor mange kuverter vil du tage fra kontanthjælpsfamilierne?

I aftenens partilederrunde var børnefamiliernes vilkår et tema, og i den forbindelse blev Venstre afkrævet konkrete svar om kontanthjælpsloftet.
Partilederdebatten bød på mange temaer, blandt andet børnefamiliernes vilkår, kontanthjælpsloft og skat.
Partilederdebatten bød på mange temaer, blandt andet børnefamiliernes vilkår, kontanthjælpsloft og skat. Foto: Keld Navntoft, Scanpix

Det gode børneliv blev et af hovedtemaerne under aftenens partilederdebat.  Under diskussionen om minimumsnormeringer og stress i familierne, kom debatten også til at handle om kontanthjælpsfamiliernes vilkår.

De Radikales leder Morten Østergaard benyttede lejligheden til at afkræve Lars Løkke Rasmussen et svar på, hvad kontanthjælpsloftet konkret vil betyde for familierne.

- Dem, der har det sværest, er kontanthjælpsfamilierne, der deler pengene op i 31 kuverter hver måned, og jeg synes, Lars skylder et svar på, hvor mange kuverter, han vil tage fra dem, sagde Morten Østergaard.

Lars Løkke Rasmussen kom ikke med noget bud på antallet af kuverter. I stedet sagde han:

- Jamen jeg vil gerne uddybe. Jeg er enig i, at det dårlige børneliv starter i en familie, der ikke har noget at lave. Kontanthjælp går i arv. Derfor er vores mærkesag at få tusindvis af danskere ind på arbejdsmarkedet

Da han endnu engang blev afkrævet et konkret svar på, hvad kontanthjælpsloftet kommer til at betyde i praksis, sagde han:

- Det beror på, hvordan valget falder ud, og hvilke forhandlinger vi får. Når vi gerne vil gøre det mere attraktivt at arbejde, handler det dels om at give en mærkbar skattelettelse dels om at sætte et loft.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.