Partileder har ikke tid til dronningen

Den nyudnævnte Labour-leder, Jeremy Corbyn, har droppet at lade dronningen sværge ham ind i det britiske statsråd.
Partilederen har flere gange vist, at han ikke er den store royalist, men det falder nogle for brystet i monarkiet Storbritannien.
Partilederen har flere gange vist, at han ikke er den store royalist, men det falder nogle for brystet i monarkiet Storbritannien. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Jeremy Corbyn har ikke engang været leder af det britiske parti Labour i en måned, men nu har han allerede lagt sig ud med de mange britiske royalister.

Corbyn har nemlig afslået muligheden for at blive taget i ed af dronningen personligt i forbindelse med sin optagelse i statsrådet. Ifølge Corbyns administration havde han ikke plads i sin kalender til at deltage i ceremonien, skriver avisen The Guardian.

Som en del af ritualet skulle Labour-lederen have knælet foran dronningen, men Corbyn, der er kendt for at have et noget lunkent forhold til monarkiet, har tidligere sagt, at han ikke var sikker på, om han var villig til det.

- Jeg er ikke blevet inviteret endnu, og jeg har ikke besluttet mig for, om jeg gør det. Det er et ærligt svar, fortalte han i sidste måned til ITV News ifølge The Telegraph.

Udtalelserne blev ikke modtaget positivt af alle, og den konservative politiker Owen Paterson, der også er medlem af statsrådet, langede kraftig ud efter Corbyn og beskyldte ham for at skabe sig.

- Han opfører sig barnligt - du burde være vokset fra det pjat på det første år på universitetet. Det er simpelthen latterligt. Han skulle vokse op eller gå tilbage til at opføre sig som en skægget aktivist, udtalte Paterson.

Jeremy Corbyn kan teknisk set godt blive optaget i statsrådet uden at møde dronningen, men hvis det sker, vil det være første gang, at en partileder bliver det.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.