Partier gør sig klar til valg: Valgplakaterne er i trykken

Flere partier er begyndt at bestille og undersøge markedet for valgplakater, lyder det fra flere trykkerier.
Liberal Alliance er et af de partier, der allerede er godt i gang med at forberede sig til en mulig valgkamp.
Liberal Alliance er et af de partier, der allerede er godt i gang med at forberede sig til en mulig valgkamp. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Den politiske uro i blå blok er i den grad spidset til i den seneste tid.

Med Anders Samuelsens (LA) krav om en sænket topskat, og Kristian Thulesen Dahls (DF) blanke afvisningen af selvsamme krav er flere begyndt at spekulere i et snarligt folketingsvalg.

Og det er noget, man kan mærke på landets trykkerier.

Avisen.dk har ringet rundt til en håndfuld, og her er meldingen, at partierne allerede er godt i gang med at bestille og undersøge markedet for valgplakater.

- Vi kan mærke, at valgkampen for alvor er skudt i gang. Vi har løbende forespørgsler fra partierne, men i starten af sidste uge, der begyndte bestillingerne at eskalere, siger Anders Grønborg, der er direktør i LaserTryk.dk.

Siden midten af sidste uge har trykkeriet nemlig modtaget bestillinger på mere end 10.000 valgplakater, fortæller han.

Buldrende valgtrommer øger efterspørgslen

Også GP-Tryk mærker valgtrommernes buldren på efterspørgslen af valgplakater.

- Vi trykker flere nu, men vi har også været ude og forberede markedet og slå et slag for, at partierne skal være ude i bedre tid og få lagt plakaterne på lager, så de ikke pludselig står uden. Men det er klart, at det er meget nemmere nu. Hvis der ikke var nogle valgtrommer, der buldrede, så ville vi have meget sværere ved det, siger salgs- og marketingchef Henrik Kruse til Avisen.dk.

Hos firmaet Elefantprint har man endnu ikke modtaget konkrete bestillinger, men forespørgslerne er begyndt at komme i løbet af de sidste 14 dage.

- Bestillingen kommer som regel først, når valget er udskrevet, men partierne er om sig, siger direktør Anders Ness, der dog ikke vil ud med, hvilke partier, der har henvendt sig til firmaet.

- De vil gerne stå standby, så de kan rykke hurtigt, siger han.

Også hos firmaet Discountprint, som er en del af Damgaard-Jensen, har man fået forespørgsler på valgplakater, oplyser medarbejder Iben Petersen til Avisen.dk.  

En atypisk situation

Trykkeriet Kuyatryk har de seneste uger set øget trafik på sin bestillingside for valgplakater, oplyser partner Asger Emborg. Det har ikke udmøntet sig i konkrete bestillinger endnu, men trykkeriet er allerede i dialog om en større produktion på ekspres med Liberal Alliance, som man leverede plakater til under sidste valg.

Hos Lasertryk.dk har man leveret den største kampagne indtil nu til Dansk Folkeparti, fortæller direktør Anders Grønborg og understreger, at han har fået lov af partiet til at nævne det.

- Et andet sjovt eksempel er SF, der også har lagt en stor ordre hos os. Men fordi de endnu ikke har kandidatlisten klar, har de valgt at få trykt plakater med deres logo, så de kan være klar, hvis der bliver trykket på knappen, siger Anders Grønborg.

Han fortæller, at situationen er meget atypisk i forhold til tidligere valg. 

- Det plejer tidligst at være, når kandidatlisten er klar, at vi får bestillingerne, siger Anders Grønborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.