Parti: Nul krav til kontanthjælpsmodtagere

Kontanthjælpsmodtagere skal have en ny "basisydelse," der udbetales uden modkrav. Det mener Alternativet.
Alternativet går til valg på at ville indføre en nye "basisydelse" til kontanthjælpsmodtagere. Ydelsen skal udbetales uden modkrav, lyder det fra arbejdsmarkedsordfører Josephine Fock, der her ses med partiets leder Uffe Elbæk.
Alternativet går til valg på at ville indføre en nye "basisydelse" til kontanthjælpsmodtagere. Ydelsen skal udbetales uden modkrav, lyder det fra arbejdsmarkedsordfører Josephine Fock, der her ses med partiets leder Uffe Elbæk. Foto: Keld Navntoft

Den lille gruppe, der helst vil ligge hjemme på sofaen og få udbetalt kontanthjælp uden at lave noget, skal kunne gøre det uden at blive modregnet.

Det mener Alternativet, der går til valg på en ny basisydelse, som skal erstatte kontanthjælpen. Det nye ved ydelsen er, at man ikke behøver at stå til rådighed på jobcentret, gå til samtaler og i aktivering.

Det skriver Altinget.

Partiet mener, det er en lille gruppe, der er tale om, som virkelig har lyst til at lave ingenting og bare modtage kontanthjælp:

- Socialrådgivere og andre i kommunerne bruger uanede mængder af ressourcer på denne lille minoritet af ledige. Lad dem være, og brug ressourcerne på alle dem, der gerne vil bidrage til samfundet, siger arbejdsmarkedsordfører Josephine Fock til Altinget.

Partiet peger på, at forslaget bunder i et ønske om at vise tillid til borgerne. I dag er der nemlig vokset en mistillid op mellem det enkelte menneske og systemet, lyder det.

I forhold til dagpengespørgsmålet er Alternativet enige med venstrefløjen i, at det skal være lettere at optjene ret til dagpenge.

Læs hele artiklen hos Altinget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.