Parma degraderet til amatørrække i Italien

Den italienske fodboldklub Parma er blevet sendt helt ned i amatørrækken på grund af klubbens konkurs.
Parmas Filipe Mendes i aktion i en Serie A-kamp i Firenze i den netop overståede sæson mod Fiorentina og Alberto Gilardino.
Parmas Filipe Mendes i aktion i en Serie A-kamp i Firenze i den netop overståede sæson mod Fiorentina og Alberto Gilardino. Foto: Fabrizio Giovannozzi/AP

Den italienske fodboldklub Parma skal i den kommende sæson spille i den italienske amatørliga Serie D.

Det stod klart mandag, da to potentielle investorer valgte ikke at skyde penge i den gældsplagede klub.

Parma blev i marts erklæret konkurs af retten i Parma, da man hverken kunne betale spillerlønninger, stab eller skat. På dette tidspunkt lå Parma på sjettepladsen i Serie A. Konkursen betød, at klubben i alt blev fratrukket syv point i Serie A i den overståede sæson.

Parma sluttede blandt andet derfor sidst i den bedste italienske række, og blev kun holdt i live af et lån på fem millioner euro (ca. 37 millioner kroner), som blev stillet til rådighed af 16 ud af Serie A's 20 klubber.

Klubbens seneste ejer, Giampietro Manenti, blev i marts arresteret og sigtet for hvidvaskning af penge, hvorefter Parma gik konkurs dagen efter.

Den norditalienske klub er tre gange blevet italiensk pokalvinder, og klubben har vundet tre europæiske titler, da turneringerne havde et andet koncept end i dag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.