Parkeringsvagt om vold og trusler: Jeg føler mig ydmyget

Parkeringsvagt oplever flere tilfælde af overfusninger og trusler i takt med, at trængsels- og parkeringsproblemerne i den aarhusianske trafik tager til.
- Selvom jeg har oplevet det en del gange som P-vagt, bliver jeg rystet, siger Preben Skjødt. (Det er ikke Preben Skjødt på billedet)   
- Selvom jeg har oplevet det en del gange som P-vagt, bliver jeg rystet, siger Preben Skjødt. (Det er ikke Preben Skjødt på billedet)    Foto: Scanpix arkiv

- Truslen om vold ligger latent over vores hoveder.

Sådan siger parkeringsvagt i Aarhus Kommune Preben Skjødt til DR Østjylland.

Han kan tælles med blandt de 2.800 tilfælde af vold og trusler mod offentligt ansatte, som der ifølge Danmarks Statistik blev registreret sidste år. Det er en stigning på 21 procent sammenlignet med 2014.

Preben Skjødt oplever flere tilfælde af overfusninger og trusler i takt med, at trængsels- og parkeringsproblemerne i den aarhusianske trafik tager til.

Senest for to måneder siden blev han udsat for vold af en ældre herre.

- Selvom jeg har oplevet det en del gange som P-vagt, bliver jeg rystet. Først er man chokeret og vantro, så kan man blive vred og føle sig enormt ydmyget, fortæller han.

Det er især social- og sundhedspersonale, der er mere udsat for vold og trusler end tidligere.

Det skyldes ifølge formanden for fagforeningen FOA i Aarhus, Kirsten Normann, at hendes medlemmer har fået en mere presset arbejdsdag.

- De oplever, at de skal presse borgerne så meget, at det ofte ender i konflikter, og at de faktisk får nogen på hatten for det, siger hun til DR Østjylland.

Antallet af ofre for vold og trusler i hele samfundet er steget fem procent fra 2014 til 2015.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.