Par efterlod 20 katte til døden: Flyttede fra dem

Et kærestepar fra Næstved er blevet dømt for mishandling, da de flyttede fra deres rækkehus uden at tage deres tyve katte med - der endte med at æde hinanden.
Tyve katte blev efterladt og begyndte at spise hinanden. 
Tyve katte blev efterladt og begyndte at spise hinanden.  FOTO: Scanpix

En grufuld sag ryster alle katte-elskere. Et kærestepar i midt 40-erne er netop blevet dømt skyldig i dyremishandling ved Retten i Næstved. Dommen lyder på 30 dages betinget fængsel og fradømmelse af retten til at have med dyr at gøre i tre år.

I slutningen af 2014 flyttede parret fra deres rækkehus i Menstrup ved Næstved uden at tage deres tyve katte med, skriver Ekstra Bladet.

Uden at skænke de stakkels katte en tanke, lod de dem blive i huset sammen med en masse skrald og affald. 

Der var hverken mad eller vand til kattene, der som tiden gik blev desperate og begyndte at æde hinanden, efterhånden som de en efter en døde af sult og tørst.

Vil ikke indrømme skyld

I retten fortalte parret, at de godt nok efterlod kattene, men havde lavet en aftale med et ældre ægtepar, som skulle kigge efter kattene.

Dog ville de ikke fortælle, hvem det var.

Forud for episoden fortæller retssagen om et par, der har været presset. De var blevet sat på gaden og skulle flytte i lejlighed.

Politiet var allerede dengang gjort bevidste om, at parret skulle flytte og havde mange katte.

Derfor dukker de op på de dømtes adresse for at tage en snak med dem om kattene, men der er parret allerede fraflyttet, og inde i huset finder politiet 16 døde katte. Resten bliver efterfølgende aflivet af en dyrlæge, som bliver tilkaldt.

Han fortæller, at kattene er døde af underernæring.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.