Par, der gør dette sammen, er gladere end alle andre

Har I grinet sammen i dag? Hvis ikke kan I godt komme i gang, for studier viser, at de par som dagligt griner sammen, har større glæde af deres parforhold end andre.
Grin sammen og bliv et stærkere par, viser forskning.
Grin sammen og bliv et stærkere par, viser forskning. FOTO: Scanpix

Mange studier har efterhånden påvist, at et godt grin giver et gladere menneske. Men nu viser studier bragt i Personal Relationships, at grin også styrker parforholdet. 

Studiet er fortaget på North Carolina Universitet og viser altså, at grin holder kærligheden i live, skriver health.com.

- Generelt har de par, der griner meget sammen, en højere parforholds-kvalitet. Delte grin er derfor en fin indikator på forholdets styrke, siger hovedkraften bag studiet, Laura Kurtz, der er social-psykolog ved universitetet.

Mændenes grin smitter

Studiet er fortaget over en periode på fire år og inkluderer både forsøg med folk i parforhold og research af tidligere studier, forklarer Laura Kurtz.

Og det overraskende er blandt andet, at når det kommer til grin, er der forskel på kønnene.

Kvinder griner mere end mænd. Men mændenes grin smitter mere og meget ofte vil kvinden i forholdet følge efter, når manden begynder at grine, forklarer forskeren.

Hun påpeger også, at de fælles grin giver en god fællesfølelse i forholdet:

- De deltagere, der for eksempel delte flere grin med deres partner under de optagelser, vi har lavet, meldte overordnet tilbage, at de følte sig tætte og støttet af deres partner.

- De øjeblikke, hvor vi deler et grin, er potens for et forhold. De bringer par tættere sammen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.