Pape trodser Thorning og Løkke: Klar til at skære i dagpengene

Søren Pape går imod både Thorning og Løkke med sin udmelding om, at han er klar til se på dagpengesatserne.
Søren Pape går imod både Thorning og Løkke med sin udmelding om, at han er klar til se på dagpengesatserne.
Søren Pape går imod både Thorning og Løkke med sin udmelding om, at han er klar til se på dagpengesatserne. Foto: Scanpix

I aftenens tv-duel understregede både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V), at de ingen intentioner har om at skære i dagpengene.

Anderledes ser det dog ud for de Konservatives formand Søren Pape (K). Han erklærer sig nemlig nu klar til at sænke satsen, skriver Børsen i dag.

Udmeldingen fra Søren Pape kommer efter, nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet har vist, at der for 35 procent af dagpengenmodtagerne er "relativt svagt økonomisk incitament til beskæftigelse". Til sammenligning er det 11 procent for kontanthjælpsmodtagerne.

- Hvis fakta er, at det for hver tredje dagpengemodtager ikke kan betale sig at arbejde, så skal vi fordomsfrit sætte os ned ved et bord og finde en løsning på det, siger Søren Pape til Børsen.

En trappemodel

Med sine udtalelser går han imod Venstre, der fører valgkamp med sloganet om, at det skal kunne betale sig at arbejde og derfor vil lave et kontanthjælpsloft. For Pape giver det nemlig ikke mening, at Venstre samtidig vil frede  dagpengesatserne, når det er i den gruppe, der findes flest, for hvem det ikke kan betale sig at arbejde.

Ideen - der ifølge Søren Pape  dog ikke skal ses som et konkret forslag - er en trappemodel, hvor en ledig starter med en højere ydelse, som trappes ned, jo længere tid man har været på dagpenge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.