Pape: Ny boligskat kan give tryghed for boligejere

De Konservative vil kæmpe for, at grundskylden ikke stiger fra 2017 til 2020, siger K-formand.

Det er nok ikke er breaking news, at De Konservative ønsker lavere boligskat og tryghed for boligejerne, når der i de kommende uger skal forhandles 2025-plan.

Sådan lyder det selvironisk fra De Konservatives formand Søren Pape Poulsen i torsdagens åbningsdebat i Folketinget.

Han har i hele sin formandsperiode fokuseret på at få aflyst stigninger i grundskylden og sænket boligskatten.

K-formanden fastholder i åbningsdebatten, at selv om De Konservative helst helt ville afskaffe boligskatten, så vil han ikke komme med ultimative krav til 2025-forhandlingerne:

- Vi vil hellere tage et lille skridt, end der ingen ting sker, siger Søren Pape Poulsen.

I første omgang vil De Konservative have gjort noget ved, at grundskylden i regeringens forslag kan stige fra 2017 til 2020. Først derefter bliver stigningen i grundskylden aflyst for de nuværende boligejere.

I sidste års finanslovsaftale fik De Konservative gennemført en fastfrysning af grundskylden i 2016. Det kunne måske være en model, som partiet vil bringe på bane i forhandlingerne.

Regeringen kan til gengæld notere sig, at Søren Pape Poulsen grundlæggende ser flere positive elementer i regeringens plan.

Hvis De Konservative skal vælge mellem Socialdemokraternes forslag om at forlænge skattestoppet eller gennemføre Venstres forslag til ny boligskat er der ingen tvivl:

- Jeg mener ganske klart, at det regeringen har lagt frem vil skabe størst tryghed for boligejerne, siger Pape og tilføjer:

- Betyder det så, at vi en til en mener, at det system, der er fremlagt er perfekt i sin fulde udstrækning? Nej, for det som regeringen og Socialdemokraterne ikke har med, er grundskylden fra 2017 til 2020.

Pape blev i debatten spurgt af Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen, om regeringens udspil - med input fra De Konservative - vil kunne give boligejerne tryghed for, at de ikke bliver beskattet ud af boligen.

Til det siger Pape:

- Det ser vi bestemt, at der kan findes en mulighed for i de forhandlinger, vi skal i gang med. Men det vil betyde meget for os, at vi får drøftet, hvad der skal ske fra 2017 til 2020, for der har vi en udfordring, siger Pape.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.