Pape advarer Samuelsen: Du baner vej for Mette Frederiksen

Søren Pape (K) er bange for, Anders Samuelsens (LA) ultimative krav til regeringen baner vej for Mette Frederiksen (S).
Søren Pape (K) mener, Anders Samuelsen (LA) skal stoppe med ultimative trusler og krav til regeringen. 
Søren Pape (K) mener, Anders Samuelsen (LA) skal stoppe med ultimative trusler og krav til regeringen.  Foto: Johan Gadegaard/Nils Meilvang/Scanpix/Arkiv

 Den konservative partileder Søren Pape kritiserer den måde, som Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen fører sig frem på med ultimative krav om topskattelettelser og trusler om aktivt at vælte regeringen, hvis Løkke ikke føjer ham.

- Jeg synes ikke, at det er rigtigt at ødelægge det borgerlige Danmark. Hvis vi vælter den her regering, er sandsynligheden for, at Mette Frederiksen kommer til nok ret stor, siger Søren Pape i et interview med Ugebrevet A4.

Han tager afstand fra Anders Samuelsens knald- eller fald-strategi i forbindelse med regeringens 2025-plan.

- Vi siger tydeligt, at boligejerne skal stilles bedre. Men vi gør det på en konstruktiv måde, og vil altså hellere have en halv skattelettelse end ingen skattelettelse. For os handler det ikke om ultimative krav. Det er ikke den måde, som jeg synes, at borgerlige stemmer skal arbejde på, siger han med klar adresse til Anders Samuelsen.

Søren Pape understreger, at han ikke synes, at Lars Løkkes 2025-plan er perfekt, men den trækker i den rigtige retning, når det gælder skattelettelser og bedre forhold for erhvervslivet.

- Så må man som parti forhandle og komme så langt man kan for at få vedtaget en 2025-plan, der kan betyde noget godt for det borgerlige Danmark. Det taber vi på gulvet, hvis man stiller ultimative krav, lyder advarslen til Anders Samuelsen.

Søren Pape erkender, at det blå sammenhold lige nu er alt andet end hjerteligt, og at de fire borgerlige partier er milevidt fra hinanden, når det gælder skattepolitik og størrelsen af den offentlige sektor.

- Men jeg er parat til at give mig. Det kan jeg blive nødt til i en handel. Selvom politik ikke er Hjallerup Marked, så kan det jo minde om det engang imellem, noterer han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.