Panikløb i Paris skyldes angiveligt fyrværkeri

Brag skabte ny panik i Paris. Tilsyneladende var der blot tale om braget fra fyrværkeri.
Fredag blev Paris udsat for en række blodige angreb. Her sørges der foran spillestedet Le Bataclan, som var et af målene.
Fredag blev Paris udsat for en række blodige angreb. Her sørges der foran spillestedet Le Bataclan, som var et af målene. Foto: John Walton/AP

Hundredvis af mennesker løb søndag aften pludselig væk fra Place de la République i Paris, hvor de var forsamlet for at mindes ofrene for fredagens massakrer.

Grunden til den tilsyneladende panik var i første omgang ukendt, og flere medier rapporterede om, at der var hørt skud. Men flere medier har hurtigt fulgt op med oplysninger om, at situationen angiveligt opstod på grund af høje brag fra fyrværkeri.

Blandt andre BBC citerer politikilder for oplysningen om, at folk løb fra pladsen uden grund.

Ritzaus journalist på stedet fortæller, at folk igen er begyndt at trække tilbage til pladsen.

En betjent på stedet oplyser til Ritzau, at der ikke er sket noget.

Roen har igen indfundet sig, og folk stimler sammen på pladsen. Flere skriver igen hilsner på jorden med kridt, mens andre tænder lys og lægger roser.

Det er blot to dage siden, at den franske hovedstad blev udsat for en række blodige, koordinerede angreb, der har kostet 129 menneskeliv.

AFP citerede tidligere søndag hospitalskilder for oplysningen om, at dødstallet var steget til 132. Men ud på aftenen satte AFP igen tallet ned til 129.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.