Pædagogerne raser: DF gør ikke nok for at redde velfærden

- Dansk Folkeparti lover, at pengene fra omprioriteringspuljen bliver ført tilbage til kommunerne, men vi ved ikke hvordan og med hvilke bindinger, pengene bliver tilbageført, siger formand for BUPL Elisa Bergmann.
Elisa Bergmann, formand for BUPL, appellerer til, at Dansk Folkeparti må holde fast på deres løfter om at beskytte kernevelfærden.
Elisa Bergmann, formand for BUPL, appellerer til, at Dansk Folkeparti må holde fast på deres løfter om at beskytte kernevelfærden. Foto: Scanpix arkiv

Det er en skuffet formand for BUPL, der i dag reagerer på en betænkning fra DF, som fagforeningen ellers havde ventet med spænding.

BUPL håbede nemlig, at DF ville gøre mere for at kæmpe imod de kommunale nedskæringer på kernevelfærden, som regeringen har lagt op til i kommuneaftalen og finanslovsforliget, lyder det i en pressemeddelelse fra pædagogernes fagforening.

Men betænkningen sætter ikke en stopper for det planlagte såkaldte omprioriteringsbidrag, siger formand for BUPL Elisa Bergmann i pressemeddelelsen.

- Dansk Folkeparti lover, at pengene fra omprioriteringspuljen bliver ført tilbage til kommunerne, men vi ved ikke hvordan og med hvilke bindinger, pengene bliver tilbageført. Dermed risikerer vi, at de kommunale budgetter i den enkelte daginstitution, den enkelte skole eller på rådhuset bliver lagt i blinde, og vi er på vej ud i en situation af stor usikkerhed om de kommende rammer for kommunernes økonomi.

Hvad blev der af løfterne?

Hun appellerer til, at Dansk Folkeparti må holde fast på deres løfter om at beskytte kernevelfærden og spørger:

- Hvordan kan de forsvare en kommuneaftale, der høvler velfærdskroner væk og omdirigerer dem i ukendt retning, når de netop gik til valg på at styrke den kommunale velfærd?

Ifølge pressemeddelelsen undrer både BUPL, Danmarks Lærerforening og HK Kommunal undrer sig over, at Dansk Folkeparti ikke udnytter det store velfærdsflertal, som netop nu er på Christiansborg.

Rød blok til DF: I svigter børn og ældre

Folketinget har i dag 2. behandlet en del af finansloven og lovforslaget om de kommunale udgifter.

Ifølge Jyllands-Posten tilslutter en samlet rød blok sig kritikken af DF, fordi partiet fastholdt sin støtte til regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag

Rød blok mener, at besparelserne vil føre til nedskæringer i den nære velfærd og ramme ældre- og børneområdet hårdt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.