Pædagog sigtet for at krænke femårig

En pædagogmedhjælper fra København krænkede ifølge politiets sigtelse i sidste uge en femårig pige.
Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fortæller, at en mandlig pædagog er sigtet for at krænke en femårig pige. Arkivfoto.
Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fortæller, at en mandlig pædagog er sigtet for at krænke en femårig pige. Arkivfoto. Foto: JØRGENSEN JAKOB/JAKOB JøRGENSEN

En 36-årig pædagogmedhjælper fra København er mistænkt for at have forgrebet sig seksuelt på en femårig pige. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller til Ritzau.

Politiet har rejst sigtelse mod manden, og han vil fredag ved Retten på Frederiksberg blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

- Der er tale om et overgreb, som er foregået den 27. februar, på et tidspunkt hvor pædagogmedhjælperen har været alene med pigen, fortæller Jens Møller.

Institutionen fremsendte ifølge Jens Møller mandag en såkaldt bekymringsskrivelse til politiet, og tirsdag holdt politiet et møde med institutionen.

- Torsdag foretog vi videoafhøring af pigen, og efterfølgende blev manden anholdt, fortæller Jens Møller.

Sigtelsen mod manden er rejst efter straffelovens bestemmelse om voldtægt. I sædelighedssager er det sådan, at når offeret er et barn under 12 år, så regnes et seksuelt overgreb altid som voldtægt.

Det gælder også, selv om der ikke er anvendt vold eller trusler om vold, hvilket ellers normalt er en betingelse for at rejse sigtelse for voldtægt.

Københavns Kommune oplyser til Ritzau, at man på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen, men henviser til politiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.