Påsketrafik: Sådan undgår du kø-kaos

Mandag drager mange tusinde danskere hjemme fra påskeferie. Det kan give kø flere steder i landet.
- Det er en af de store hjemrejsedage, så vi forventer selvfølgelig, at der kommer lidt tæt trafik, siger Kenni Bøgh Lund, vagthavende ved Vejdirektoratet til Ritzau.
- Det er en af de store hjemrejsedage, så vi forventer selvfølgelig, at der kommer lidt tæt trafik, siger Kenni Bøgh Lund, vagthavende ved Vejdirektoratet til Ritzau. Claus Fisker/Scanpix

Hav tålmodighed, hvis du begiver dig ud på de danske veje mandag.
Der er nemlig udsigt til kødannelser flere steder, når danskerne vender hjem fra påskeferie i sommerhuse og udland.

Det oplyser Vejdirektoratet.

Man forventer tæt trafik og risiko for mindre kødannelser fra omkring klokken 12 til klokken 18. Det er især hjemrejse-trafikken fra den tyske grænse ved Padborg mod Nordjylland og Fyn, der ventes at klumpe sammen.

Køgekrydset er værst

- Det er en af de store hjemrejsedage, så vi forventer selvfølgelig, at der kommer lidt tæt trafik, siger Kenni Bøgh Lund, vagthavende ved Vejdirektoratet til Ritzau.

- Det vil især være slemt ved Køgekrydset. Det er når man kommer fra E20 vestmotorvejen og skal op imod København via Køge Bugt Motorvejen.

- Det gode råd er selvfølgelig at komme af sted nu (mandag formiddag, red.) eller i aften i stedet for. Der vil man ikke opleve nær så meget trafik, siger han.

Også på Fynske Motervej i retning mod Sjælland vil der være en del trafik, ligesom færgeruterne via Sjællands Odde vil være belastede.

Sommerhustrafik er tung

Vejdirektoratet minder også om, at Påsken traditionelt skyder sommerhussæsonen i gang, og derfor vil der være øget trafik til og fra de større sommerhusområder langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Helt konkret vil der derfor være tæt trafik på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 til Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje samt på lokale veje i og omkring sommerhus- og feriebyer.

Toge kører igen normalt

Alle toge over Fyn kører igen som normalt efter påskens sporarbejde.

Hovedstrækningen mellem Slagelse og Fredericia skulle klokken 10 have åbnet til normal togtrafik.

- Desværre blev der kun åbnet mellem Slagelse og Odense, da der først kunne åbnes for den sidste del af strækningen over Vestfyn kl. 12.00 på grund af, at de afsluttende arbejder og udfordringer på Vestfyn blev forsinket.

- Men her kl. 12 er alt åbnet til normal trafik, skriver Banedanmark på Twitter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.