Påske-panik? Red hyggen med hurtig pynt

Slip for supermarkedernes iøjnefaldende gule påskepynt og lav det selv – også selvom du ikke er en kreativ sjæl!
Påskehyggen kan sagtens nå at rykke ind på dit frokostbord.
Påskehyggen kan sagtens nå at rykke ind på dit frokostbord. Foto: Scanpix/Iris

Af Line Sølvhøj Johansson, ISABELLAS, Aller Media

Er du træt af supermarkedets gule pynteæg og -kyllinger, men ikke selv en kreativ sjæl, så fortvivl ikke. Ifølge redaktionschef på magasinet ISABELLAS, Anita Banner, kan du lave smuk, hjemmelavet påskepynt på under 10 minutter.

– Den nemmeste måde er at købe færdigpustede æg i en hobbybutik og give dem et personligt touch. Spray dem med lim og drys med lidt glimmer, eller lim et par fjer bag på æggene og læg dem i en lille fin kurv eller skål. Du kan også købe smukke glansbilleder og lime på æggene. Det tager under fem minutter, men effekten er stor, siger Anita Banner.

Få tips til at lave dekorative æg selv på isabellas.dk

Smukke æg på bordet

Har du mod på et lidt større, men stadig nemt gør det selv-projekt, er det ifølge Anita Banner ingen sag at farve æg selv.

– Kan du finde ud af koge et æg, kan du også farve et æg! Køb nogle hvide æg, og læg dem i en lille gryde med vand. Tilsæt lidt rødbedesaft eller nogle løgskaller, og bring vandet i kog. Efter cirka 8 minutter, har du fine, farvede æg, forklarer Anita Banner.

Lav påskeæg, der smager af noget! Få opskriften på påskeæg med nougatcrunch på madogbolig.dk

Vil du selv puste æg til dekoration, har Anita Banner et par nyttige tips:

- Salmonella i æg er heldigvis ikke så udbredt mere, men for at være på den sikre side, bør du desinficere æggene med sprit, inden du puster dem. Salmonella kan nemlig både være uden på skallen og inde i ægget. Prik derefter hul i skal og blomme med en lang nål eller hæklenål, så æggemassen næsten kan løbe ud af sig selv - så behøver du ikke puste hårdt, forklarer Anita Banner.

Skal du i sommerhus eller kolonihaven i påsken? Få tips til en hyggelig indretning på isabellas.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.