På vej til Syrien: Tyrkiet anholder britisk børnefamilie

Familien har været savnet siden 16. april, og den yngste var blot et år ifølge myndighederne.
En britisk familie er anholdt i Ankara, og myndighederne mistænker, at forældrene og deres fire små børn var på vej til Syrien.
En britisk familie er anholdt i Ankara, og myndighederne mistænker, at forældrene og deres fire små børn var på vej til Syrien. Foto: Uncredited/AP

Tyrkisk politi har anholdt en britisk børnefamilie, som menes at have planer om at rejse til Syrien. De tilbageholdes nu i Ankara, skriver BBC.

Familien, som har været savnet siden 16. april, blev anholdt på et hotel i hovedstaden, efter at de var rejst til Tyrkiet via Grækenland.

Forældrene er henholdsvis 31 og 29 år, og deres fire børn er syv, fire, to og et år.

Det er ikke den første sag om briter, som forsøger at rejse til det krigshærgede Syrien, hvor flere end 215.000 mennesker har mistet livet siden 2011.

En talsmand for den tyrkiske premierminister siger til BBC, at en udvisningssag er indledt, og den vil blive behandlet i løbet af nogle dage.

I sidste uge blev fire personer mistænkt for brud på britiske terrorlove anholdt i lufthavnen i Manchester.

Anholdelserne var led i en større efterforskning af en gruppe på ni, som mistænkes for at forsøge at rejse i hellig krig.

To andre var allerede anholdt i sagen. Den ene af de to, en 21-årig mand, er søn af et byrådsmedlem fra partiet Labour.

Den sag har forbindelse til en tilbageholdelse af ni personer - fem voksne og fire børn - 1. april ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Britiske sikkerhedstjenester mener, at omkring 600 briter er rejst til enten Syrien eller Irak for at slutte sig til militante grupper.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.