På vej på ferie? Her dækker forsikringen ikke

Når du tager på ferie, kan rejseforsikringen være en god hjælp. Men du skal huske at tjekke disse ting, før du tager af sted.
Hvis du skal på skiferie, skal du huske at tjekke, hvordan din rejseforsikring dækker uheld og skader, inden du rejser.
Hvis du skal på skiferie, skal du huske at tjekke, hvordan din rejseforsikring dækker uheld og skader, inden du rejser. Foto: colourbox/LAURENCE MOUTON / ZENSHUI

Påskeferien står for døren, og det betyder, at mange inden længe spænder skiene, slænger sig på stranden eller går rundt i en storby.

Vinteren har indtil videre budt på mere travlhed hos forsikringsselskaberne end tidligere. I august sidste år blev det gule sygesikringskort skiftet ud med det blå, og det forringer danske rejsendes beskyttelse i udlandet.

Hvis du vil sikre, at du ikke selv skal punge ud for skader og sygdom på ferien, så kan det være en god idé at tegne en rejseforsikring. Men det er også vigtigt på forhånd at undersøge, om forsikringen passer til dig og din rejse.

- Vi har hvert år sager, hvor folk forud for rejsen har været sikre på, at de var dækket, men ikke var det alligevel, fordi de ikke havde tjekket med forsikringsselskabet, inden de rejste, siger Karin Tranberg, der er assistancechef hos Gouda.

Det kan Mark Bartram, der er marketingansvarlig ved Europæisk Rejseforsikring, nikke genkendende til.

- Det er en dybt ulykkelig situation at stå i. Det er specielt ved misforståelser om, hvorvidt man skulle have købt tillæg for at være dækket, som man eksempelvis skal på skiferien, siger han.

Og det sker ret ofte, at danskerne får brug for forsikringens hjælp til skader eller forsvunden bagage. Hos forsikringsselskabet Gouda oplever de, at en ud af ti får brug for deres rejseforsikring. Det samme opleves i denne skisæson hos Europæiske Rejseforsikring.

- De hyppigste grunde er, at folk får dårlig mave, børnene får ørebetændelse, eller at de forsikrede skal indlægges på sygehuset. På skiferierne er det typisk brudskader på knæ og brækkede arme og kravben. Ellers er det bortkommen eller forsinket bagage, siger Karin Tranberg.

Det skal du tjekke for at sikre, at din rejseforsikring dækker dig:

1. Hvis du er kronisk syg, eller hvis du har været syg inden afrejse, kan der være begrænset dækning. Hos nogle selskaber skal du søge om et såkaldt medicinsk forhåndstilsagn, der viser præcis, hvordan du er dækket. Ved graviditet dækker mange selskaber ikke i 6-4 uger op til fødslen.

2. Mange rejseforsikringer kræver, at du tilvælger skidækning, hvis du skal stå på ski under din ferie, ellers dækkes skiskaderne ikke.

3. Det samme gælder, hvis du skal på en aktiv ferie, hvor du skal dyrke "farlig sport" som faldskærmsudspring eller kitesurfing. Nogle steder kan det købes som tilvalg.

4. Hos flere selskaber er der særlige krav til dig, hvis du er eller fylder 70 år på din rejse. Her skal du søge om et såkaldt medicinsk forhåndstilsagn hos forsikringsselskabet. Det fortæller dig præcist, hvordan du er dækket.

5. De fleste årsrejseforsikringer dækker ferierejser på op til 30 eller 60 dage. Hvis du skal arbejde i udlandet eller være væk i længere tid, skal du kontakte dit selskab.

6. Du skal være opmærksom på, om rejselandet er en del af rejseforsikringen. Hvis du rejser indenfor Europa, kan du nøjes med en forsikring, der dækker det område. Tidligere lå eksempelvis Tyrkiet under Europa i mange rejseforsikringer. Det gør det ikke altid længere, og så skal du købe en verdensrejseforsikring.

Kilde: Forsikringsoplysningen

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.