På vej hjem fra ferie: Sådan undgår du kø

Denne weekend er store hjemrejsedag for mange danskere, og det kan give trængsel på vejene. Se her, hvornår du kan forvente kø i løbet af weekenden.
Der vil være mange danskere på vej hjem fra ferie rundt om på de danske motorveje i weekenden.
Der vil være mange danskere på vej hjem fra ferie rundt om på de danske motorveje i weekenden. Foto: Scanpix

Mange danskere tager i denne weekend turen hjem fra sommerhuset eller campingpladsen. Det kan give trængsel på vejene, og Avisen.dk giver dig derfor et overblik over, hvornår du skal køre, hvis du vil undgå at hænge i en kø på motorvejen.

Hos Vejdirektoratet forventer man, at lørdag og søndag er store hjemrejsedage, hvis mønstret ellers følger det samme som sidste år.

- Hvis det bliver, som vi forventer, vil der være tæt trafik hele dagen lørdag fra omkring klokken otte morgen til otte aften, siger vagthavende ved vejdirektoratets trafikcenter Maiken Moores til Avisen.dk.

Det er særligt i retningen fra vest mod øst og til dels også fra syd mod nord, at man vil møde mange ligesindede på vejen.

- Det er særligt i retningen østover, altså fra grænserne og ind i landet, der vil være trafik. Det er ved at være ved sidst på sommerferien nu, og der er ikke så mange, der rejser ud, men der er stadig mange, der skal hjem, forklarer Maiken Moores.

Søndag er værst

Især søndag vil vil der være rigtig mange biler på vejene, fordi flere er på vej hjem end ud.

- Erfaringerne viser, at søndagen bliver værst. Søndag eftermiddag fra 11 til 19 regner vi med endnu tættere trafik, siger Maiken Moores.

Næste weekend følger sammen mønster, lyder det fra Majken Moores (se skema nedenfor).

Hun fortæller, at man derudover skal være opmærksom på, at man kan møde noget kø på Køgebugtmotorvejen på grund af en indsnævring, hvor Sydmotorvejen og Vestmotorvejen mødes ved Køge Vest. Det vil især være fra fra Vestmotorvejen og frem mod Køgebugtmotorvejen, ligesom der også er vejarbejde længere fremme på Køgebugtmotorvejen.

Der kan også være lidt ekstra trafik ved sommerhusområderne i blandt andet Nordsjælland og Nordvestjylland i løbet af lørdagen.

- Vi plejer at sige, at lørdag er skiftedag, men denne uge er atypisk, fordi der ikke er ligeså mange, der kører til sommerhuset, så det er svært at sige, forklarer Maiken Moores.

Vejdirektoratet forventer det samme trafikmønster i uge 31 og 32, hvor mange danskere er på vej hjem fra ferie. Foto: Vejdirektoratet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.