P-vagter får ny tjans: Skal være turistguider

Fremover skal parkeringsvagterne i København hjælpe byens turister.
Fremover er det ikke kun bødeblokken, som de københavnske parkeringsvagter skal bruge i løbet af en arbejdsdag. De skal nu også guide byens turister.
Fremover er det ikke kun bødeblokken, som de københavnske parkeringsvagter skal bruge i løbet af en arbejdsdag. De skal nu også guide byens turister. Foto: Scanpix/arkiv

Samtlige Københavns Kommunes 100 parkeringsvagter skal fremover også fungere som turistguider, skriver DR P4 København.

Parkeringsvagterne i København skal ikke kun holde øje med ulovlige parkeringer og udskrive bøder. Fremover skal de også hjælpe byens turister.

Sidste år var 11 parkeringsvagter på kursus, men nu har samtlige 100 parkeringsvagter i København været på et-dages-kursus.

Her har de blandt andet lært om informationssøgning, forklarer udviklingskonsulent i Københavns Kommune, Bianca Mercier.

- De kan hjælpe med at finde vej, men de kan også fortælle turisten, hvis der sker noget spændende lige rundt om hjørnet, som de ellers ikke ville have opdaget, siger hun til DR P4 København.

Hun kaldet det oplagt, at parkeringsvagterne bliver klædt på til at hjælpe turisterne, for det er ofte dem, der bliver spurgt til råds.

- Nu håber vi bare på, at de kan svare endnu bedre, fordi de har en bedre baggrundsviden om, hvad turister gerne vil opleve, og hvorfor de er her, siger hun til DR P4 København.

Københavns Kommune overtog for halvandet år siden ansvaret for turistinformation fra Wonderful Copenhagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.