OW Bunker-boss købte svinedyr villa kort før konkurs

I sommer investerede direktør Jim Pedersen i en fed million-villa. Men med en årsløn på otte millioner har han også haft råd til det.
Udover sin giga-løn scorede Jim Pedersen 30 millioner, da OW Bunker blev børsnoteret .
Udover sin giga-løn scorede Jim Pedersen 30 millioner, da OW Bunker blev børsnoteret . Kasper Palsov/Scanpix

Flere hundrede mennesker står til at blive arbejdsløse her en lille måned før jul i kølvandet på OW Bunkers konkurs.

Samtidig har tusindvis af private aktionærer mistet en formue på konkursen. Men direktøren for det hele, Jim Pedersen, kommer ikke til at lide nød lige med det samme.

Ekstra Bladet har kigget nærmere på 55-årige Jim Pedersens løn- og boligforhold, og der mangler bestemt ikke noget.

Udover i flere år at have fået en årsløn på omkring otte millioner kroner, scorede Jim Pedersen godt 30 millioner kroner, da firmaet i foråret blev børsnoteret. Og i sommer rykkede han ind i en af Aalborgs dyreste villaer i det eksklusive velhaverkvarter Hasseris. Pris for den nye hybel: Svimlende 14,25 millioner kroner.

Det er dog langt fra den eneste ejendom, direktøren fra OW Bunker besidder. Ifølge tingbogen ejer Jim Pedersen personligt fem andre ejendomme rundt om i landet til en værdi af godt seks millioner kroner.

Af selskabets incitamentspolitik, der blev vedtaget i 2014, fremgår det, at medlemmerne af direktionen ville modtage en bonus på 150 procent af deres faste grundløn, hvis de opnåede en række mål, og i ekstraordinære tilfælde kunne bonussen nå op på 250 procent.

Ekstra Bladet har prøvet at få en kommentar fra Jim Pedersen, men det er ikke lykkedes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.