Overvældet initiativtager: Småpenge fra SKAT strømmer ind til flygtninge

Jonas Klitgaard Hansen opfordrede på Facebook til at donere de småbeløb, folk fik tilbage fra SKAT, til flygtninge.
På grund af regnefejl hos SKAT har mange danskere fået småbeløb tilbage, og på Facebook har en initiativtager opfordret til, at pengene doneres til flygtninge.
På grund af regnefejl hos SKAT har mange danskere fået småbeløb tilbage, og på Facebook har en initiativtager opfordret til, at pengene doneres til flygtninge. Foto: Scanpix

Over 3000 danskere har doneret de småbeløb, de på grund af en regnefejl har fået tilbage fra SKAT, til flygtninge.

Jonas Klitgaard Hansen på 29 år, der står bag indsamlingen, er overvældet over den store opbakning.

- Det giver et boost af håb, at så mange vil bidrage. Det viser, at man kan meget, når bare man står sammen, lyder det fra Jonas Klitgaard Hansen, der bor i København og læser til film- og tv-produktionstekniker.

Jokede med småbeløb

Han fik ideen med at samle tilbagebetalingerne fra SKAT ind og give dem til flygtningehjælp, da han sad på Facebook onsdag aften.

Her så han, at mange af hans facebookvenner jokede med de småbeløb, de havde fået tilbage, som følge af en regnefejl hos SKAT.

- De brokkede sig over, at det var ligegyldigt at få penge tilbage, da man alligevel ikke kunne bruge så små beløb til noget.

Men 'mange bække små', tænkte Jonas Klitgaard Hansen, der forklarer, at han i længere tid har været utilfreds med regeringens udlændinge-politik, som han ikke mener gør nok for at hjælpe flygtninge fra eksempelvis Syrien.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Folk har sgu ikke brug for de der ni kroner, de har fået tilbage. Privatfoto.

Har sgu ikke brug for de ni kroner

- Jeg tænkte, at nu havde jeg muligheden for at gøre en forskel, siger Jonas Klitgaard Hansen, der onsdag aften besluttede sig for at starte en indsamling på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside. Linket til indsamlingen delte han på Facebook.

- Folk har sgu ikke brug for de der ni kroner, de har fået tilbage. Men hvis vi alle bidrager, så kan det vokse sig stort. Som det allerede har gjort.

Allerede efter et døgn (fredag eftermiddag, red.) var der blevet samlet 248.000 kroner sammen. Et beløb, der ligger langt over Jonas Klitgaard Hansens forventning:

- I onsdags tænkte jeg, det kunne være sjovt at se, om man kom op på 10-20.000, hvis folk var klar det. Men de har vist sig, at mange flere har været med på ideen. Jeg er helt overvældet og glad, siger Jonas Klitgaard Hansen.

Gøre en forskel

Han tror, at det har haft betydning for indsamlingen,  at folk har haft mulighed for at donere helt små beløb og ikke absolut skulle af med 100 eller 200 kroner for at være med.

- I bund og grund handler det om, at jeg ville gøre en forskel. Og nu opstod der en mulighed, siger Joans Klitgaard Hansen.

I onsdags fik 900.000 danskere penge tilbage fra SKAT. Der var tale om småbeløb på gennemsnit 90 kroner, som SKAT betaler tilbage på grund af en regnefejl i beskæftigelsesfradraget.

3090 danskere har givet donationer til Jonas Klitgaard Hansens indsamling til flygtninge på alt fra to kroner til 250 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.