Overvågning splitter V og DF

Dansk Folkeparti vil afsætte penge til øget videoovervågning, men Venstre vil prioritere anderledes.
Tirsdag fremlagde Dansk Folkeparti en politipakke, hvor de bl.a. ønsker øget videoovervågning i landets større byer. Arkivfoto.
Tirsdag fremlagde Dansk Folkeparti en politipakke, hvor de bl.a. ønsker øget videoovervågning i landets større byer. Arkivfoto. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO

Der er ikke noget, der tyder på, at øget overvågning kan forhindre terror eller gøre det lettere at pågribe gerningsmænd, og man skal derfor være varsom med at bruge store milliardbeløb på det.

Det mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Erfaringen fra for eksempel Storbritannien, hvor man har millioner af kameraer, er, at det ikke har forhindret terror. Der har været ikke bare et, men flere terrorangreb, siger han.

Tirsdag fremlagde Dansk Folkeparti en politipakke, hvor de ønsker 2000 flere betjente, øget videoovervågning i landets større byer, en politiskole i Jylland og genindførsel af grænsekontrollen.

Partiet vil samlet set bruge fem milliarder kroner over de næste fire år.

- I Venstre har vi ikke nogen ideologisk barriere mod overvågning, men vi skal bruge vores sunde fornuft. Jeg tror, pengene er bedre brugt på mennesker i politiuniform end på overvågningskameraer, siger Karsten Lauritzen.

- Man må jo spørge sig selv, hvad man ellers kan få for pengene, og der tror jeg, vi kan få mange andre ting, som samlet set vil være mere effektivt for terrorbekæmpelsen end at plastre Danmark til med kameraer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.