Oversvømmelser dræber flere end 100 i Pakistan

For en måned siden mistede 450 mennesker livet under en hedebølge. Nu har 100 mistet livet i oversvømmelser.
Pakistanere trækker deres vogn gennem en oversvømmet vej.
Pakistanere trækker deres vogn gennem en oversvømmet vej. Foto: K.M. Chaudary/AP

Flere end 100 har mistet livet under tre ugers oversvømmelser i Pakistan, lyder det søndag fra myndighederne.

Myndighederne frygter, at kommende oversvømmelser kan få antallet til at stige.

Det skriver dpa.

Oversvømmelserne har kostet 109 livet foreløbig, mens 700.000 er blevet berørt, lyder det fra det nationale center for katastrofehåndtering.

Ingeniører fra militæret har arbejdet på at reparere veje og broer i den bjergrige nordlige del af landet for at hjælpe redningsfolk til at nå folk, der har været afskåret fra hjælp i flere uger, lyder det i en udtalelse fra myndighederne.

Floden Indus, der strømmer ned fra Himalaya til Arabiske Hav løb over flere steder i den sydlige provins Sindh, siger Ghulam Rasool, som er afdelingschef på det meteorologiske institut.

Og myndighederne forventer mere regn.

Omkring 350.000, som bor omkring bredderne ved floden, er blevet evakueret.

Under sidste års monsun, hvis sæson varer fra medio juli til slutningen af august, mistede omkring 400 personer livet og afgrøder på flere tusinder tønder land blev ødelagt.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at flere end 450 mennesker døde af hedeslag under en tre dage lang hedebølge i det sydlige Pakistan.

I Myanmar har mindst 27 personer mistet livet som følge af oversvømmelse, mens 150.000 er blevet påvirket. Tallet ventes dog at stige som følge af en stigende mængde regn, advarer FN søndag.

Også i Indien, Nepal, Pakistan og Vietnam har flere mistet livet som følge af oversvømmelser og jordskred efter kraftige regnskyl.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.