Overrasket tillidsmand: Massefyring kom helt bag på os

500 af Novo Nordisks danske ansatte bliver fyret. "Vi er meget forbavsede", fortæller fællestillidsmand.
Tillidsmand Jan Carstensen er chokeret over massefyringen, som blev annonceret af ledelsen på Novo Nordisk torsdag morgen.
Tillidsmand Jan Carstensen er chokeret over massefyringen, som blev annonceret af ledelsen på Novo Nordisk torsdag morgen. Privat foto

- Det kom meget bag på os. Og så i det omfang.

Sådan lyder reaktionen fra fællestillidsmand Jan Carstensen, der er ansat i Novo Nordisk. Han havde ellers været til kvartalsmøde for kort tid siden, hvor de godt nok fik af vide, at et prispres fra det amerikanske marked ville betyde, at de måtte indføre ansættelsesstop.

Samtidig ville ledelsen kigge på at skære på udgifterne til blandt andet rejser, IT og forplejning.

Men det var åbenbart ikke nok.

- Vi håbede da, at ansættelsesstoppet var nok. Det var først i dag, vi hørte, at der ville komme afskedigelser i størrelsen af 500. Det havde vi ikke regnet med, fortæller Jan Carstensen.

Funktionærerne ryger ud

Ham og resten af medarbejderstaben fik klokken otte i morges af vide, at 500 ansatte vil få en fyreseddel. Her fik de også af vide, at det ikke vil gå ud over folk i produktionen.

- Det er jo rart for dem. Men det betyder så, at fyringerne bliver inden for forskning og statsområderne. Her er det primært funktionærer, der arbejder. Så det bliver HK'ere, ingeniører, akademikere, laboranter og teknikere, der vil få en fyreseddel snart, fortæller Jan Carstensen.

Det har gjort rigtig mange ansatte urolige. Derfor håber Jan Carstensen også på, at de hurtigt kan komme frem til en afklaring.

- Jeg synes, det er meldt meget bredt ud, og det gør rigtig mange nervøse. Derfor vil vi have en kort proces, hvor vi finder en anstændig måde at gøre det på, fortæller han.

I Novo Nordisk i Danmark er der ansat 17.000. På verdensplan tæller staben 42.300. Udover de 500 afskedigelser i Danmark, vil der også blive fyret 500 i andre lande. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.