Overrasket Rasmus Falk blev helt mod Serbien

OB-spilleren glæder sig over, at det lykkedes for U21-landsholdet at spille sig videre til semifinalen ved EM.
Rasmus Falk scorede sit første mål ved EM, da Danmark tirsdag besejrede Serbien og gik videre til semifinalen ved EM.
Rasmus Falk scorede sit første mål ved EM, da Danmark tirsdag besejrede Serbien og gik videre til semifinalen ved EM. Foto: Petr David Josek/AP

Fodboldspilleren Rasmus Falk satte for første gang sit store aftryk på EM for U21-landshold, da han efter 21 minutter af Danmarks kamp mod Serbien i Prag dukkede op i straffesparksfeltet.

OB-spilleren mødte Riza Durmisis præcise indlæg og sparkede Danmark foran 1-0 i kampen, som danskerne vandt 2-0, så en EM-semifinale og OL-billet blev sikret.

- Det er en større præstation, end man lige tænker, siger målscoreren efter sejren tirsdag aften.

- Vi havde en utrolig stor tro på os selv. Der har været meget pres på hjemmefra med stor opmærksomhed. Efter 0-3-nederlaget til Tyskland hang folk lidt med hovederne, men da mødte vi et bedre hold.

- Vi rejste os og spillede en gennemført kamp mod Serbien, siger Rasmus Falk.

Han havde ikke lige set komme, at han skulle ende som målscorer i situationen, hvor Riza Durmisi efter en nervøs dansk indledning kom igennem i venstre side.

- Det var et indlæg, hvor jeg kom i en god position. Jeg nåede ikke at tænke så meget, jeg blev faktisk lidt overrasket over, at bolden nåede igennem, så jeg satte bare foden på, siger fløjspilleren.

Tidligt i anden halvleg lukkede Viktor Fischer kampen med 2-0-scoringen, og med sejren endte Danmark som en overraskende vinder af gruppe A med seks point.

EM-favoritten Tyskland slutter som nummer to med fem point efter 1-1 mod Tjekkiet.

Semifinalen ved EM og den personlige succes kommer belejligt for Rasmus Falk, der sammen med OB har været gennem nogle turbulente sæsoner.

- Det er begrænset, hvad der har været at juble over i OB de seneste fire år. Det er sjovt, at man pludselig kan gå efter at få hængt noget om halsen.

- Jeg har prøvet mange store ting i min relativt korte karriere, men det her kandiderer selvfølgelig til at være noget af det største, siger Rasmus Falk.

Danmark møder lørdag nummer to fra gruppe B i Prag.

Semifinalemodstanderen bliver fundet onsdag aften, og Rasmus Falk og co. skal møde enten Portugal, England, Sverige eller Italien.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.