Overrasket? Her er politikeren, vi hader allermest

En stor del af danskerne mener, at Folketingets politikere går for meget op i deres egen karriere i stedet for, hvordan landet skal ledes.
Lars Løkke og Venstre har ofte beskyldt statsminister Helle Thorning for at løbe fra sine løfter. Men en ny undersøgelse viser, at danskerne først og fremmest er bekymrede over, at politikere tænker på deres løn og karriere i stedet for på landets bedste.
Lars Løkke og Venstre har ofte beskyldt statsminister Helle Thorning for at løbe fra sine løfter. Men en ny undersøgelse viser, at danskerne først og fremmest er bekymrede over, at politikere tænker på deres løn og karriere i stedet for på landets bedste. Keld Navntoft /arkiv/Scanpix

Det er en kendt sag, at den danske befolkning ikke har stor tiltro til politikerne på Christiansborg. I undersøgelser ender de normalt i samme kategori som brugtvognsforhandlere – og det er ikke nogen ros.

En ny undersøgelse, som Megafon har lavet for Politiken, viser, at det negative syn på politikere først og fremmest skyldes, at de bliver set som 'snyltere': Alt for optaget af deres egen karriere og løn i stedet for landets bedste.

For at finde frem til årsagen til danskernes politikerlede, har Politiken spurgt, hvilken af fire typer politikere, som folk mente passede bedst på Folketinget.

Hykleren: Lever ikke op til de ting, de siger.

Fjolset: Har ikke forstand på sagerne, de arbejder med.

Teknokraten: Forstår ikke almindelige menneskers situation, fordi de ser verden fra deres egen boble.

Og den fjerde er altså Snylteren: Dyrker politik som en karriere og tænker mest på sine egne interesser.

41 procent af de adspurgte mener, at snylteren svarer bedst til deres forestilling om de danske politikere. De tre andre kategorier har alle fået omkring 16-17 procent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.