Overraskende trick: Sådan fjerner du bananfluer og pletter på tøjet

Opvaskemiddel kan bruges til meget mere, end du lige tror. Du kan for eksempel fange bananfluer og vaske sart tøj i opvaskemiddel.
Bananfluer er hamrende irriterende at få i køkkenet, men du kan slippe for dem med et simpelt trick.
Bananfluer er hamrende irriterende at få i køkkenet, men du kan slippe for dem med et simpelt trick. Foto: SCANPIX arkiv

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Opvaskemiddel er et næsten uundværligt rengøringsmiddel i alle hjem, men det kan bruges til meget mere end at vaske kopper og tallerkner op i.

Fem tips til at få smukke vinduer: Læs mere på Isabellas.dk

Fang bananfluerne

Tilsæt bare tre dråber opvaskemiddel i en skål med eddike. Blandingen vil tiltrække bananfluerne, og de vil drukne i blandingen.

Vask sart tøj med opvaskemiddel

Har du sart tøj, der kun må vaskes i hånden, kan du med fordel bruge en skefuld opvaskemiddel i stedet for det vaskepulver du ellers bruger, skriver Goodhousekeeping.com.

Fjern pletter på dit tøj

Har du fået dressing eller andet fedstads på dit tøj, så kan du med fordel gnubbe lidt opvaskemiddel på pletten, og rense efter med vand. Opvaskemiddel er så mildt, at du også kan bruge det på uld eller silke.

Her er de fem mest beskidte steder i dit hjem: Læs mere på Isabellas.dk

Vask køkken- og badeværelsesgulvene

Put to teskefulde i en spand med varmt vand, og du har den perfekte blanding til at vaske dine gulve, især hvis de er belagt med akryl eller klinker. Undgå dog at bruge blandingen på trægulve.

Få havemøblerne rene

Når vi om et øjeblik sætter havemøblerne i skuret for vinteren, kan du bruge igen opvaskemiddel og varmt vand, for at gøre dem rene efter sommerens brug.

Få dine smykker til at skinne

Blander du lidt danskvand med opvaskemiddel, så kan du hurtigt få dine smykker rengjort. Boblerne hjælper med at løsne skidt, og sæben kan trænge ind i de mindste revner. Læg dine smykker i blandingen i fem minutter og rens dem herefter. Eventuelt med en blød tandbørste.

Er du for pertentlig med rengøring: Læs mere på Isabellas.dk

Rens kamme og børster

Er dine kamme og børster ved at blive lidt ulækre, kan du rense dem med opvaskemiddel og varmt vand. Det fjerner alt fedt og efterladenskaber fra hårprodukter.

Fjern pletter fra tæppet

Opløs en teskefuld opvaskemiddel i lidt varmt vand og tag en hvid klud og dyp den i opløsningen, og rens tæppet. Bliv ved med at gøre det til pletten er forsvundet. Kør herefter en svamp med koldt vand henover pletten og dup pletten tør med en ren klud.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.