Overraskende ting natron kan bruges til

Det er godt til at bage med, men det kan også bruges til et væld af andre ting – se her hvilke problemer, du bedst løser ved at bruge natron.
Natron har mange positive sider.
Natron har mange positive sider. Foto: Wikipedia

Natron har de fleste madglade danskere stående i deres køkkenskab – til bagværk. Men står din dåse også og trækker lidt støv, så skal du ikke lade indholdet gå til spilde. Brug det i stedet på at løse alle mulige problemer i hjemmet, skriver goodhousekeeping.com.

Her er en håndfuld af de ting, du kan bruge natron til:

En beskidt grill
Sommersæsonen er slut og du vil gerne pakke din grill væk, men den er møg beskidt. Kom noget af det til livs ved at sprøjte en vand og natron blanding på den, lad det trække og vask derefter af… det får det til at gå lidt nemmere.

Hvor rent er dit badeværelse? Bliv overrasket og klogere på isabellas.dk

Sko der lugter
Står dine træningssko, dine vandrestøvler eller dine hverdagssko i gangen og lugter lidt, så kan du få det meste væk ved at strøg noget natron indeni dine sko, imens de står og hviler sig natten over. Når du skal bruge dem igen, så hælder du det blot ud og dine sko bør lugte lidt bedre end tidligere.

Lugter køleskabet?
Hæld noget natron op i en boks og det vil opsuge noget af den grimme lugt i køleskabet. Det kan ikke fjerne den værste oste lugt, men det vil mindske ubehaget, når du åbner lågen.


Et svinet køkken
Er dit køkken rodet til og har du ikke været alt for ferm med rengøringen på det seneste, så hiv natron ned fra hylden og gå i gang med at gøre rent. Med natron går det nemmere, for det kan bruges til både at rense gryder, mikroovn og køkkenredskaber, hvis du blander det op med vand.

Opgrader dit køkken for en billig penge. Se de simple tips på madogbolig.dk

Rens dit tæppe
Hvis dit tæppe er lidt grim i lugten, så kan du blande noget natron op i en sprayflaske med noget vand – sprøjt det på de udsatte steder, lad det trække i 15 minutter og tør det så af bagefter.

Kæledyrs lugt
Har din hund eller din kat et yndlingssted, hvor en grim lugt samler sig, så gør det samme og bland noget natron med vand og sprøjt det på deres kurv eller der, hvor der skal renses. Lad det trække er 15 minutter og tør det derefter af.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.