Overraskende: Sådan kan sødmælk gavne dit vægttab

En ny undersøgelse har vist, at det slet ikke er så skadeligt at drikke sødmælk, som vi hidtil har troet, og at mælken endda kan virke slankende.
Mange tror, at man tager på af sødmælk, men ny forskning viser, at det faktisk kan være lige modsat.
Mange tror, at man tager på af sødmælk, men ny forskning viser, at det faktisk kan være lige modsat. Scanpix arkiv

Det har ikke været helt så populært at drikke mælk de senere år og slet ikke, hvis du er typen, der har trang til sødmælk. Antagelsen har hele tiden været, at den fede mælk var medvirkende til overvægt og gav en øget risiko for hjertesygdomme. Men det er ikke nødvendigvis sandt, skriver hjemmesiden Redbookmag.com

Se, hvordan du laver en lækker caffe latte på under 1 minut madogbolig.dk

En amerikansk undersøgelse af midaldrende mænd, der indtog fuldfed mælk, fløde og smør, har vist, at de var mindre tilbøjelige til at blive overvægtige end mænd, der aldrig eller sjældent spiste mejeriprodukter med et højt fedtindhold.

- Undersøgelsen påviste, at de fuldfede mejeriprodukter faktisk var forbundet med en lavere risiko for fedme – det modsatte af, hvad vi hele tiden har troet, udtaler en af forskerne i undersøgelsen.

Lyst til en gammeldags æblekage til kaffen? Få opskriften på isabellas.dk

Sødmælk slanker

Eksperterne kan ikke helt give nogen eksakt forklaring på, hvorfor mejerprodukter med et højt fedtindhold kan virke slankende, men et bud kunne ifølge hjemmesiden Redbookmag.com være, at vi er tilbøjelige til at spise mindre, fordi det høje indhold af fedt gør, at vi hurtigere bliver mætte.

Forskerne fortsætter med at undersøge sødmælkens effekt. Imens kan du med god samvittighed nyde en caffe latte, der ikke er lavet på fedtfattig mælk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.