Overraskende? Overvægtige har flest sexpartnere

Din højde og vægt har en overraskende betydning for hvor mange sexpartner du har haft eller får.

En ny undersøgelse fra Chapman Universitet har undersøgt hvor mange sexpartnere 60,058 heteroseksuelle mænd og kvinder mellem 30 og 44 år havde haft og sammenlignet med deres højde og vægt.

Men resultaterne var overraskende, i og med at de ikke var i overensstemmelse med de evolutionære eller sociokulturelle teorier.

Forventningen om at høje mænd har flest sexpartnere blev kun delvist understøttet. Faktisk var der kun en lille forskel på antallet af sexpartnere baseret på højden, når man ser bort fra at meget korte mænd (under 164 cm) havde færre sexpartnere (5 i gennemsnit) end mænd i alle andre højder (7).

"Det er vanskelig at forklare den relativt begrænsede variation i antallet af mænds sexpartnere," siger David Frederick, der er adjunkt i psykologi og hovedforfatter på undersøgelsen.

"Forskning har gentagne gange vist at kvinder foretrækker mænd, der er relativt højere end de er. Det er muligt, at de fleste kvinder vil overveje en mand, hvis han har en minimumshøjde (over 165 cm, red.), som sexpartner, og at mænd over denne højde derfor har mulighed for samme antal sex-partnere."

Også med hensyn til vægt viste mænd sig at skille sig ud fra de normale evolutionsteorier om, at normalvægtige mænd er mest eftertragtede.

Overvægtige har flest sexpartnere

Faktisk viste det sig, at mænd med et BMI over 25, der betyder at de er overvægtige, havde haft flere partnere (8) end normalvægtige mænd (6). Selv fede mænd med et BMI over 30 havde flere partnere (7).

Undersøgelsen viste også, at undervægtige mænd med et BMI under 20 havde haft færrest sexpartnere - fire i gennemsnit.

Læs også: Det betyder højden for din risiko for hjertesygdom

"Selv om det kan være overraskende, at flere overvægtige mænd havde det højeste antal partnere, er det vigtigt at bemærke, at BMI-opdelingen af overvægt ikke nødvendigvis svarer til de sociale opfattelser af overvægt. For eksempel var tidligere præsident i USA, George W. Bush, lægeligt set klassificeret som overvægtig, men kun få mennesker ville opfatte ham som overvægtig," siger David Frederick.

Læs også: 6 overraskende fordele ved at være overvægtig

Undervægtige kvinder er også overraskende dem med færrest sexpartnere, mens overvægtige og fede kvinder har flere partnere end normalvægtige. Højden ser ud til at medføre en større variation i antallet af sexpartnere hos kvinder end hos mænd. Meget lave og meget høje kvinder har færrest sexpartnere, men almindeligt korte og højere kvinder i gennemsnit har haft 6-7 partnere.

"Der er mange mulige grunde til, at undervægtige kvinder har få partnere," forklarer Dr. Frederick.

Læs også: 8 madråd til at smide det farlige mavefedt

"De kan være meget utilfredse med deres vægt og lide af anoreksi og dermed ikke motiveret til at vise deres kroppe, derudover er undervægt forbundet med en relativt høj dødelighed og / eller de kan blive ramt af alvorlige helbredsmæssige problemer, der forårsager vægttab."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.