Overraskende nyt: Deodorant skal IKKE på om morgenen

Hvis du vil undgå svedlugt, skal deodoranten bruges om aftenen, så den kan nå at virke
En hårtørrer kan virker i en snæver vending. Men der er smartere metoder mod svedplamager under skjorten.
En hårtørrer kan virker i en snæver vending. Men der er smartere metoder mod svedplamager under skjorten. Foto: Scanpix

Af Juliane Olsen, Q.dk, Aller Media

Kommer du til at lugte af sved i løbet af dagen, fordi deodoranten giver fortabt, og du bare sveder videre?

Enten har du et problem, der kræver lægehjælp, eller også bruger du deodorant på det forkerte tidspunkt.

- Det er vigtigt at bruge svedhæmmende deodorant. Den skal kommes på om aftenen for at virke optimalt, fordi den så kan nå at virke til næste dag, siger Tomas Norman Dam, der er hudlæge og forsker ved Aarhus Universitet.

Sådan kommer du de små røde knopper på armene til livs

Hvornår sveder vi?

Vi sveder ofte i stressede situationer, og hvis vi samtidig begynder at bekymre os om, at vi lugter, så bliver svedproduktionen måske endnu højere.

Samtidig kan livsstilsfaktorer spille ind. Er du måske en travl mor, så kan dårlig søvn gøre, at der danner sig plamager på din silkeskjorte på kontoret eller hvis du skyller en hurtig kop kaffe ned på vej ud af døren om morgenen, så er der, ifølge Tomas Norman Dam, også nogle, der oplever svedgener.

Glutenallergi: Sådan ved du, om du ikke kan tåle gluten

Svedlugten bliver opfattet som et problem, fordi det ikke er acceptabelt at svede, men nogle gange skal tendensen ses som noget helt naturligt.

- I de moderne tider har vi en del fokus på sved og svedlugt. Helt overordnet er der mange unge, der måske lægger mærke til, at de sveder, når de sidder og holder kæresten i hånden, og synes det er et problem. Men det er det ikke, og det kræver ingen behandling, siger hudlæge ved dermatologisk afdeling på Roskilde sygehus, Tomas Norman Dam.

Spørg lægen

Om du har en normal svedproduktion eller om du ligger over normen er altid et individuelt skøn, men er du især plaget af skjolder på tøjet, er det måske tid at få en konsultation og rådgivning hos din læge. Det kan være, at det blot kan ordnes ved at skifte din deodorant ud med et svedhæmmende produkt, der er baseret på aluminiumchlorid.

Her er de fem fejl, du begår i dine skønhedsrutiner

Originalt link q.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.