Overraskende: Her viser alderstegnene sig først

Hænderne er det sted på kroppen, hvor alderen viser sig først, men du kan gøre flere ting for at forbygge alderstegnene og passe godt på dine hænder.
Du husker sikkert at pleje dit ansigt. Men hvad med dine hænder?
Du husker sikkert at pleje dit ansigt. Men hvad med dine hænder? Scanpix / modelfoto

De fleste kvinder har mindst en god creme til ansigtet, og mange gør en dyd ud af at smøre både ansigt og krop ind i fugtighedscremer. Men der er en vigtig del af kroppen, som gerne bliver glemt, og hvor alderen først viser sig. Her er det svært at rette op igen, hvis man ikke plejer dem i tide.

Det er naturligvis hænderne, en del af kroppen som vi ikke sådan lige kan gemme.

Lider du af Keratosis Pilaris? Sådan slipper du af med knopper på armene!

Ifølge hudlæge Leslie Baumann fra Baumann Cosmetic & Research Institute er hænderne ekstra udsatte for tørhed og overpigmentering.

- Vi bruger mange penge på ansigtspleje, men vi glemmer hænderne, hvor huden er tyndere, siger Leslie Baumann ifølge KK.no.

Leslie Baumann har et overraskende tip til god håndpleje, hvis du løber tør håndcreme. Det er nemlig at bruge den creme, du ellers bruger til ansigtet.

Du kan ikke undgå det: Dit ansigt afslører din livsstil. Læs mere på Femina.dk

Derudover har hun klare anbefalinger, når det kommer til pleje af hænderne.

- Se efter håndcreme med foryngende A-vitamin og frugtsyrer. Det er også vigtigt at forebygge med solcreme eller tynde handsker, forklarer Leslie Baumann.

Den amerikanske håndmodel Ellen Sirot, der er kendt som håndmodellernes Cindy Crawford, er enig i at mange tit glemmer at pleje hænderne, men hun har flere gode tip.

- Det er vigtigt, at du vasker dine hænder i milde håndsæber uden sulfat, og altid følger op med en håndcreme efter du har vasket hænder. Plantebaserede håndcremer, der indeholder flere essentielle fedtsyrer og antioxidanter er de bedste, anbefaler Ellen Siriot og fortsætter.

3 tegn på, at du skal lave flere knibeøvelser: Læs hvilke tegn på Femina.dk

- Brug et par minutter om dagen på at pleje dine negle og neglebånd, det kan spare dig for mange manicurebehandlinger. Jeg plejer at skubbe neglebåndene forsigtigt tilbage med en vaskeklud, når jeg står i brusebadet, bagefter følger jeg op med en neglebåndsolie. Du skal behandle dine hænder godt og bruge ting, der er designet til at hjælpe hænderne som for eksempel brevåbnere, øloplukkere, sakse og lignende. Lad være med at ødelægge dine hænder hvis du kan undgå det.

Tip til god håndpleje

  1. Brug plejende olie.
  2. Smør hænderne ind i solcreme om sommeren.
  3. Brug neglebåndcreme, hvis du har tørre neglebånd, eller neglebånd der flækker.
  4. Du kan også få de blødeste hænder, hvis du gnider dem i koldt kaffegrums og derefter skyller efter med lunkent vand.
  5. Du bør altid smøre dine hænder ind i lidt håndcreme, efter du har vasket hænder.
  6. Husk at bruge rengøringshandsker både når du gør rent, vasker op eller skræller kartofler. Og ja brug handsker om vinteren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.