Overlegen Bolt vil sætte ny verdensrekord

Sprinteren Usain Bolt vil både vinde guld og sætte verdensrekord på 200-meteren torsdag aften i Rio.
Usain Bolt havde masser af tid til at stirre på sin nærmeste konkurrent, canadieren Andre De Grasse, da han kvalificerede sig til finalen på 200 meter. Nu går han efter verdensrekorden.
Usain Bolt havde masser af tid til at stirre på sin nærmeste konkurrent, canadieren Andre De Grasse, da han kvalificerede sig til finalen på 200 meter. Nu går han efter verdensrekorden. Foto: Matt Dunham/AP

Verdens hurtigste mand har længe haft som sit erklærede mål at vinde tre guldmedaljer på atletikbanen ved OL i Rio.

Men hans suverænitet og gode form får Usain Bolt til at hæve ambitionsniveauet til også at gå efter at forbedre verdensrekorden.

Verdensrekorden på 19,19 sekunder er i øvrigt i forvejen hans egen.

- Jeg tror helt bestemt, at jeg kan gå efter verdensrekorden. Det er min klare følelse, siger Usain Bolt efter at have kvalificeret sig til finalen.

Bolt vandt i tiden 19,78 - hans bedste tid i år. Og han havde så god tid, at han 40 meter fra målstregen kunne slappe af og i stedet overlegent nidstirre sin nærmeste konkurrent, canadieren André De Grasse.

Sølvvinderen fra finalen på 100 meter, Justin Gatlin, kvalificerede sig slet ikke til finalen på 200 meter. Gatlin kom ellers til Rio med årets hidtil bedste tid på distancen.

Finalen på 200 meter bliver løbet natten til fredag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.