Overgangsalder? Disse madvarer kan reducere symptomerne

Døjer du med symptomer og gener i forbindelse med din overgangsalder? Din kost kan hjælpe. Få svaret på, hvad du skal spise for at reducere symptomerne i forbindelse med overgangsalderen:
Overgangsalderen er ikke altid den nemmeste periode i en kvindes liv. Men ved at regulere din kost kan du mindske generne.
Overgangsalderen er ikke altid den nemmeste periode i en kvindes liv. Men ved at regulere din kost kan du mindske generne. Scanpix

Hedeture og humørsvingninger er bare nogle af de gener og symptomer, man som kvinde møder i forbindelse med sin overgangsalder.

Men det er faktisk muligt at reducere nogle af symptomerne og generne med andet end konventionel medicin og kosttilskud. Du kan nemlig tage din kost ind i kampen mod din overgangsalder, lyder det fra Søs Wollesen, der er læge, zoneterapeut, psykoterapeut og specialist i problemer relateret til kvinders overgangsalder.

Ældre kvinder har bedre sex. Læs hvorfor på Søndag.dk.

Det skal du spise for at reducere symptomer og gener i overgangsalderen:

- Planteøstrogener fra blandt andet bælgfrugter og fuldkorn, der er med til at reducere hede- og svedeture og tendens til ansigtsrødme.

- Proteiner fra vegetabilske fra bælgfrugter og korn og lidt animalske fra kød og fjerkræ.

- Langsomme, sunde kulhydrater får du ved at skifte alt hvidt ud med mørkt - ris, pasta, brød - og ved at bruge kogte korn og perler af spelt, byg og rug som tilbehør.

Få pæne lår og balder med denne øvelse. Se den på Søndag.dk.

- Spise mere grønt end frugt.

- Bruge groft mel, hver gang du bager - også i kager

- Indtage sunde fedtstoffer. I overgangsalderen har du særligt brug for essentielle fedtsyrer som omega-3 og omega-6.

- Antioxidanter beskytter dig mod de frie radikaler, som kan speede aldringsprocesserne i kroppen op. Du beskytter dig mod dem ved at spise mad med et højt indhold af antioxidanter som f.eks. mørke bær, gulerødder, peberfrugter, grønne grøntsager, citrusfrugter, fuldkorn, nødder og fisk.

Pernille Lewinsky Kofoed og Elisabeth Wille, SØNDAG, Alle Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.