Overenskomst: Forhandlinger for 30.000 brudt sammen

Overenskomstforhandlingerne for 30.000 beskæftigede på det grønne område er brudt.
- Der er et sammenbrud i forhandlingerne. Der var gode forhandlinger i en ordentlig atmosfære, men parterne var for langt fra hinanden til, at vi kunne indgå en ny overenskomst, siger Arne Grevsen, formand for den grønne gruppe i 3F.
- Der er et sammenbrud i forhandlingerne. Der var gode forhandlinger i en ordentlig atmosfære, men parterne var for langt fra hinanden til, at vi kunne indgå en ny overenskomst, siger Arne Grevsen, formand for den grønne gruppe i 3F. Morten Stricker/Scanpix

Onsdag eftermiddag endte langvarige forhandlinger om ny overenskomst for landets hen ved 30.000 beskæftigede på det grønne område uden en aftale mellem 3F og arbejdsgiverforeningen GLS-A. Det skriver Fagbladet 3F.

- Der er et sammenbrud i forhandlingerne. Der var gode forhandlinger i en ordentlig atmosfære, men parterne var for langt fra hinanden til, at vi kunne indgå en ny overenskomst. Så parterne beder torsdag i fællesskab forligsmanden om hjælp, siger Arne Grevsen, formand for den grønne gruppe i 3F.

Det er landets gartnere, skovarbejdere og landbrugsassistenter, som skal have ny overenskomst. Overenskomsten dækker blandt andet også ansatte på planteskoler, i agroindustrien samt hos firmaer med fiskeopdræt.

De store knaster drejer sig om et værn mod løndumping og omkostningerne ved at have elever.

Den nuværende overenskomst mellem 3F og GLS-A udløber 1. marts.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.