Overblik: Tidligere sager om uagtsomt trafikdrab

En 24-årig chauffør var skyld i tre menneskers død i trafikken. Læs om nogle af de værste trafikdrab her.
Tre personer mistede livet i ulykke ved Hedensted i december 2014. Straffen til den ansvarlige lastbilchauffør er betinget fængsel i 30 dage.
Tre personer mistede livet i ulykke ved Hedensted i december 2014. Straffen til den ansvarlige lastbilchauffør er betinget fængsel i 30 dage. Foto: Brohus Anders/Polfoto

Straffen for uagtsomt manddrab i trafikken afhænger meget af, hvorvidt en dødsbilist har været påvirket af alkohol eller stoffer. Også hasarderet kørsel tæller i skærpende retning. Her er en oversigt over nogle af de værste trafikdrab i de senere år.

* I april 2016 idømmes en 24-årig lastbilchauffør 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste. Chaufføren var skyld i tre menneskers død på Østjyske Motorvej 5. december 2014. Her kørte han ind i en kø af biler, som holdt stille på grund af et færdselsuheld. Chaufføren var ikke påvirket af stoffer eller alkohol.

* I maj 2014 fælder Østre Landsret den hidtil hårdeste dom i sag om trafikdrab. Dommen lyder på fire et halvt års fængsel. En 23-årig mand dømmes for tidligt om morgenen 2. november at have kørt en 46-årig kvinde ihjel på H.C. Andersens Boulevard ved Glyptoteket i København. Bilisten kørte ifølge anklagemyndigheden 91 kilometer i timen. Den tilladte hastighed er 50. Bilen var på vej til København fra en mindre fest i Farum. En passager i bilen har fortalt, at hastigheden mellem Farum og København nåede 230 kilometer i timen. Dødsbilisten var påvirket af både alkohol og hash.

* I oktober 2013 idømmes en 39-årig mand 10.000 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år ved Retten i Hjørring. Han var skyld i, at tre børn i juni 2013 mistede livet, da han ved Sindal kørte sammen med den bil, hvor børnene var passager. Manden kørte for stærkt og brugte mobiltelefon, men var ikke påvirket af stoffer eller spiritus. Hans kørsel blev ikke vurderet til at være særlig hensynsløs.

* I juni 2009 skærpede Vestre Landsret dommen over en 42-årig dødsbilist, der i byretten fik to et halvt års fængsel. Landsrettens dom lød på tre års fængsel. Bilisten blev dømt for i en brandert at have slået fire personer ihjel, da han kørte imod færdselsretningen på motorvejen mellem Vejle og Fredericia.

* I januar 2006 idømte Højesteret en 22-årig mand to års fængsel for uagtsomt manddrab, hvilket var et år mindre end i Østre Landsrets dom. Manden dræbte to mennesker, da han kørte ræs på Frederikssundsvej i Brønshøj i København og ramte tre personer, da han kørte venstre om et helleanlæg. En overlevende kvinde mistede sit fem måneder gamle foster i ulykken.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.