Overblik: Sådan vil regeringen hæve barren i gymnasiet

Mere matematik, karakterkrav, færre studieretninger og afskaffelse af AT er blandt regeringens gymnasieudspil.

Regeringens nye gymnasieudspil lægger op til mere stramt sammensatte studieretninger og øgede krav for at blive optaget.

Læs udspillet for gymnasierne her:

* Adgangskrav på 4 i dansk og matematik for de fire gymnasiale uddannelser STX, HHX, HTX og HF. Elever, som ikke opfylder adgangskravet, skal kunne optages ved at bestå en faglig optagelsesprøve i dansk og matematik suppleret med en samtale.

* Grundforløbet forkortes og fokuseres på STX. Der indføres obligatoriske evalueringssamtaler for at støtte elevernes afklaring. Karakterer fra interne afsluttende prøver i grundforløbet tælles med på elevernes eksamensbevis.

* Udbuddet af studieretninger skal ensartes centralt. Antallet begrænses til 18 studieretninger i STX, 13 studieretninger i HHX og 18 studieretninger i HTX.

* Naturvidenskab og matematik opprioriteres, blandt andet ved at gøre matematik på mindst B-niveau obligatorisk for de fleste elever på STX og HHX og ved at gøre naturvidenskabeligt valgfag på B-niveau obligatorisk for de fleste i STX.

* Karakterer fra gymnasial supplering (GSK) skal fremover indregnes i eksamensgennemsnittet, når studenter søger optag på en videregående uddannelse.

* Samspillet mellem fagene forenkles ved nytænke Studieområdet (SO) på HHX og HTX og afskaffe Almen Studieforberedelse (AT) på STX.

* Der nedsættes en matematikkommission, som skal give input til at styrke faget og matematiske kompetencer bredt i uddannelsessystemet.

* Fremmedsprogene styrkes ved at nytænke sprogundervisningen og iværksætte en national sprogstrategi.

* Nye prøveformer og forebyggelse af snyd ved blandt andet at indføre en mundtlig prøve i studieretningsprojektet (SRP)

Kilder: Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.