OVERBLIK: Rød blok jagter svar på landbrugspakken

Statsministeren og tre andre ministre vil ikke besvare spørgsmål om landbrugspakken i folketingssalen.
En række forskere har kritiseret de regnemetoder, der blev brugt i landbrugspakken.
En række forskere har kritiseret de regnemetoder, der blev brugt i landbrugspakken. Foto: Colourbox/Free

Onsdag skulle statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fire af hans Venstre-ministre i folketingssalen svare på, hvorfor de mente, at "det var nødvendigt at mødes med embedsmænd fra Miljø- og Fødevareministeriet om fødevare- og landbrugspakken".

Men statsministeren og tre af ministrene har meldt afbud, da de "af principielle grunde ikke finder anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold".

* Ud over Løkke er der kommet afbud fra transportminister Hans Christian Schmidt (V), erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) samt miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V).

* Berlingske har den seneste tid berettet, at statsministeren og de øvrige ministre lagde pres på daværende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), i tilblivelsen af landbrugspakken sidste år.

* En række forskere har kritiseret de regnemetoder, der blev brugt i pakken. Rød blok samt De Konservative beskyldte Eva Kjer Hansen for at pynte på tallene i forhold til pakkens påvirkning af miljøet.

* Lars Løkke Rasmussen fastholdt sin opbakning til Eva Kjer Hansen, men 27. februar trak hun sig som minister, efter De Konservative sammen med oppositionen havde udtrykt mistillid til hende.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.