OVERBLIK: Kommuner vil droppe sorte investeringer

Omkring en tredjedel af landets kommuner vil droppe investeringer i olie eller kul, viser undersøgelse.
Udvinding af brunkul i Tyskland. Flere og flere danske kommuner undsiger nu deres investeringer i fossil energi, der skader klimaet. Men det er svært at få bankerne til at styre uden om investeringer i kul, olie og gas, klager kommunerne.
Udvinding af brunkul i Tyskland. Flere og flere danske kommuner undsiger nu deres investeringer i fossil energi, der skader klimaet. Men det er svært at få bankerne til at styre uden om investeringer i kul, olie og gas, klager kommunerne. Foto: Federico Gambarini/Polfoto

En undersøgelse viser, at omkring en tredjedel af de 98 danske kommuner ikke ønsker at have investeringer i selskaber, der producerer fossile brændsler - kul, olie og gas.

Undersøgelsen er foretaget af AnsvarligKommune, en udløber af den globale kampagne "Go Fossil Free".

* Roskilde traf 1. oktober 2015 som første danske kommune beslutning om at afvikle investeringer i fossil energi.

* Københavns Kommune fremlægger i april 2016 en model for afvikling af investering i fossil energi. Ventes vedtaget af Borgerrepræsentationen i samme måned.

* Fredericia Kommune har 14. marts 2016 besluttet at trække sine investeringer ud af fossile energiselskaber.

* Kolding Kommune nedstemte på Økonomiudvalgets møde 14. marts et politisk forslag om at trække investeringer ud af fossile selskaber.

* En række andre kommuner behandler i øjeblikket lignende forslag: Aalborg, Aarhus, Køge, Brøndby, Fredensborg, Middelfart og Svendborg.

Kilde: AnsvarligKommune

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.