OVERBLIK: Her er sagen mod 10 kurdiske mænd

Politiet har kaldt efterforskningen i sagen om millioner til PKK for "Operation Batman".
Advokat Thorkild Høyer er en af de advokater, der har forsvaret 10 kurdiske mænd, som er tiltalt for at støtte terror ved at indsamle millioner af kroner til PKK. Hans klient er den påståede hovedmand. Københavns Byret afsiger kendelse onsdag eftermiddag om skyldsspørgsmålet (arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto)
Advokat Thorkild Høyer er en af de advokater, der har forsvaret 10 kurdiske mænd, som er tiltalt for at støtte terror ved at indsamle millioner af kroner til PKK. Hans klient er den påståede hovedmand. Københavns Byret afsiger kendelse onsdag eftermiddag om skyldsspørgsmålet (arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto) Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

* 10 kurdiske mænd er tiltalt for at have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Årligt fra 2009 til 2012 skal der i Danmark være indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer andre og større beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte har nægtet sig skyldige. De siger, at de ikke er medlemmer af PKK. De har sagt, at de har indsamlet penge til blandt andet ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Mændene er i alderen fra 73 til 29 år. Den alvorligste anklage rettes mod en 52-årig mand. Han gøres ansvarlig for 140 millioner kroner. Andre anklages for 16, 18 og 37 millioner. Tre påstås at være såkaldte kadro, altså ledere, for PKK.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman". Beviserne består blandt andet af aflytninger, videoovervågning, dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013.

* Onsdag holdes det 69. retsmøde. Klokken 16 afsiges kendelsen om, hvorvidt de tiltalte er skyldige eller ej.

* Hvis mændene findes skyldige, skal der senere i en dom udmåles en straf.

* Sagen behandles af et nævningeting. Anklagemyndigheden mener, at der skal gives fængsel i mere end fire år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.