Overblik: Her er Folkemødets kontroversielle navne

En bølge af højrefløjsnavne har de sidste dage meldt deres ankomst til det kommende Folkemøde på Bornholm.
Hollandske Geert Wilders er en af de kontroversielle personer, der besøger årets folkemøde på Bornholm.
Hollandske Geert Wilders er en af de kontroversielle personer, der besøger årets folkemøde på Bornholm. Foto: Jens Meyer/AP

Årets Folkemøde i Allinge på Bornholm ser ud til at blive en kontroversiel affære.

Op mod 20.000 politikere, lobbyister, organisationer, journalister og andet godtfolk ventes at deltage. Men indtil videre er det lidt over en håndfuld navne, der løber med al opmærksomheden.

I løbet af de sidste døgn har en række højre-nationalistiske personligheder nemlig meldt deres ankomst på dette års folkemøde.

Se listen over de kontroversielle karakterer, der kan komme til mødet, her:

* Geert Wilders, hollandsk islamkritiker og politiker. Har bekræftet sin deltagelse, og er inviteret af det danske Trykkefrihedsselskab, der også deltager.

* Georgios Epitideios, medlem af EU-Parlamentet for det græske nationalistiske parti Gyldent Daggry, inviteret af Danskernes Parti, der også vil deltage.

* Roberto Fiore, tidligere europa-parlamentariker og leder af det nationalistiske italienske parti Forza Nuova og selverklæret neo-fascist. Inviteret af Danskernes Parti.

* Yvan Benedetti, leder af det franske nationalistiske parti l'oeuvre française, inviteret af Danskernes Parti.

* For Frihed, den tidligere danske Pegida-bevægelse, der er imod islamisering af Danmark og Vesten. Initiativtager til For Frihed, Nicolai Sennels, har bekræftet bevægelsens deltagelse.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.