OVERBLIK: Her er de mistænkte efter Bruxelles-angreb

Belgisk politi jagter fortsat en mand, der blev set sammen med bombemanden på metrostation lige før angreb.
Politiet i Belgien jagter fortsat en mand, der blev set sammen med bombemand på metrostation umiddelbart før angreb i Bruxelles tidligere på ugen.
Politiet i Belgien jagter fortsat en mand, der blev set sammen med bombemand på metrostation umiddelbart før angreb i Bruxelles tidligere på ugen. Foto: Alastair Grant/ap/AP

Belgisk politi har identificeret den tredje bombemand efter angrebene i Bruxelles i tirsdags, da 31 omkom - heriblandt tre gerningsmænd.

Her er et overblik over de mistænkte:

* Najim Laachraoui (24 år) og de to belgiske brødre Ibrahim El Bakraoui (30 år) og Khalid El Bakraoui (27 år) er navngivet af myndighederne som gerningsmænd. Alle tre er døde.

* Yderligere en mand eftersøges som en tredje bombemand i lufthavnen. Han optræder på overvågningsbilleder med de to gerningsmænd og er af myndighederne identificeret som Faycal C.

* Belgiske myndigheder har udpeget i alt fem mistænkte, som skal have direkte forbindelse til de koordinerede angreb i lufthavnen og på en metrostation i byen.

* Ibrahim El Bakraoui var en af selvmordsbomberne i lufthavnen Zaventem ifølge anklagemyndigheden. Han blev i 2010 idømt ni års fængsel for at have skudt og såret en tjenestemand under et røveri.

Ifølge tyrkiske myndigheder blev han sidste sommer pågrebet nær Syrien og siden deporteret til Holland. Holland og Belgien blev advaret om, at han var syrienskriger.

* Hans yngre bror Khalid El Bakraoui udførte ifølge anklagemyndigheden angrebet på metrostationen Maelbeek. Han blev i 2011 idømt fem års fængsel for biltyveri. Han skal have lejet en lejlighed, som politiet ransagede i Bruxelles-forstaden Forest i forrige uge.

I lejligheden fandt politiet Islamisk Stat-flag, et gevær, bombedetonatorer og fingeraftryk efter Salah Abdeslam, sigtet for deltagelse i angrebet i Paris i november, og som efterfølgende blev pågrebet.

* Faycal C hedder ifølge avisen Le Soir Faycal Cheffou. Han bar en lys jakke og en hat, da overvågningskameraer fangede ham i Zaventem tirsdag. Han efterlod en stor taske i afgangshallen og stak af uden at udløse sin bombe.

Han blev pågrebet af belgisk politi torsdag, og han blev sigtet lørdag. Han har arbejdet som freelancejournalist.

* Najim Laachraoui var ifølge anklagemyndigheden den anden selvmordsbomber i lufthavnen. Hans dna er fundet på mindst to bombebælter, der blev brugt i angrebene i Paris sidste år. Det mistænkes, at han har fremstillet bomberne.

Laachraoui skal angiveligt være kørt i bil med Abdeslam mellem Østrig og Ungarn en måned før angrebet 13. november sidste år i Paris.

* På metroen Maelbeeks overvågningskamera ses en mand sammen med Khalid El Bakraoui umiddelbart før angrebet, skriver avisen Le Monde.

Politiet jagter fortsat manden, som havde en stor taske med sig. Flere andre er pågrebet, mistænkt for at være involveret i de to angreb i Bruxelles.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.