OVERBLIK: Det ved vi om mændene bag angrebene i Paris

Fredag blev flere anholdt i Bruxelles for bombeangreb. Læs her om trådene mellem Paris og Bruxelles.

11 mænd er sat i direkte forbindelse med angrebene i Paris den 13. november 2015, hvor 130 mennesker mistede livet.

Angrebene i Paris foregik ved det franske nationalstadion, på caféer og barer i den centrale del af byen og på spillestedet Le Bataclan.

Ud af de 11 mænd menes to stadig at være i live. Den ene blev anholdt i Bruxelles i marts, og fredag aften har den belgiske anklagemyndighed bekræftet, at også den anden er anholdt.

Læs her om hovedaktørerne bag Paris-angrebene og deres tråde til Bruxelles:

* Abdelhamid Abaaoud på 28 år menes at have stået i spidsen for angrebene i Paris og var blandt det hold af gerningsmænd, der affyrede skud mod en bar og en restaurant.

Oprindeligt er han fra bydelen Molenbeek i den belgiske hovedstad, Bruxelles, og han menes at have tilsluttet sig Islamisk Stat i 2013.

Han døde fem dage efter angrebet i en skududveksling med fransk politi, der ransagede en lejlighed i Paris-bydelen Saint-Denis.

* Salah Abdeslam er 26 år gammel, kommer fra Belgien og er barndomsven med Abdelhamid Abaaoud.

Han flygtede til Belgien efter Paris-angrebene, hvor han ifølge sin bror selv besluttede ikke at gennemføre sin selvmordsmission ved det franske nationalstadion.

Salah Abdeslam blev anholdt fredag den 18. marts i Molenbeek, hvor han skjulte sig.

Han er blevet kædet sammen med angrebene i Bruxelles, da hans fingeraftryk blev fundet i en lejlighed, der var lejet af den ene af brødrene bag bombeangrebet, Khalid El Bakraoui.

Abdeslam sidder fængslet i Belgien og afventer udlevering til Frankrig.

* Salah Abdeslams bror, 31-årige Brahim Abdeslam, deltog i angrebet i Paris og sprang sig selv i luften nær en restaurant ved Comptoir Voltaire efter at have affyret flere skud.

* Mohamed Abrini på 31 år er barndomsven af Abdeslams-brødene. Han er set på overvågningsbilleder fra en tankstation sammen med Salah Abdeslam kort tid efter Paris-angrebene.

Den belgiske statsanklager bekræfter fredag aften, at Abrini er blevet anholdt i Bruxelles. Anklageren har ikke givet præcise detaljer om Abrinis rolle i Bruxelles-angrebene. Men ifølge belgiske medier er han identisk med "manden med hatten", der er set på overvågningsbilleder sammen med to selvmordsbombere i Bruxelles' lufthavn 22. marts.

* Franskmanden Omar Ismaël Mostefai på 29 år var en af de tre mænd, der sprang sig selv i luften på spillestedet Le Bataclan.

I 2010 blev Omar Ismaël Mostefai af de franske myndigheder mistænkt for at være blevet radikaliseret, og ifølge avisen Le Monde har han formentlig været i Syrien.

Kilder: BBC, Le Monde, The Telegraph og Ritzau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.