OVERBLIK: Det måske største skattetyveri i Danmark

Snyd med refusioner af udbytteskat frygtes at have kostet den danske statskasse 9,1 milliarder kroner.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) var torsdag kaldt i samråd om sagen om snyd med udbetalinger af udbytteskat.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) var torsdag kaldt i samråd om sagen om snyd med udbetalinger af udbytteskat. Foto: Lars Krabbe/Polfoto

"Det er den værste sag, jeg har set i mine mere end 24 år som statsrevisor."

Sådan lød det fra formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen, da Rigsrevisionen i februar offentliggjorde sin beretning om Skats rod med refusion af udbytteskat.

Torsdag var skatteminister Karsten Lauritzen (V) kaldt i samråd om kritikken af Skat og Skatteministeriet i sagen om danmarkshistoriens måske største skattetyveri.

Læs her, hvad sagen og kritikken handler om:

* Ifølge Rigsrevisionen har Skat og Skatteministeriet siden 2010 vidst, at der var problemer med refusionen af udbytteskat.

* Men først i august 2015 stoppede Skat udbetalingerne efter at have modtaget oplysninger udefra om problemerne.

* Et centralt spørgsmål er, hvorfor der gik så lang tid, før Skat og Skatteministeriet reagerede på mistanken om svindel med udbytteskat.

* Skats udbetalinger af refusion af udbytteskat steg markant fra 2010 til 2015.

* I hele 2010 blev der udbetalt 0,68 milliarder kroner, mens der i de første godt syv måneder af 2015 blev udbetalt 9,3 milliarder kroner.

* I 2015 begyndte Skat at oplære flere medarbejdere, der blandt andet skulle tage sig af det stigende antal udbetalinger af refusion af udbytteskat.

* 24. august 2015 anmeldte Skat den formodede svindel med udbytteskat for 6,2 milliarder kroner til SØIK (Bagmandspolitiet).

* Efterfølgende har Skat anmeldt svindel for yderligere 2,9 milliarder kroner.

* Den formodede svindel med udbytteskat løber dermed op i 9,1 milliarder kroner. Ifølge Skat er de ulovlige udbetalinger foregået fra 1. januar 2012 til 5. august 2015.

* Skatteministeriet har oplyst, at en igangværende gennemgang af andre refusioner fra perioden kan afsløre yderligere formodet svindel.

Kilde: Statsrevisorerne, Rigsrevisionen

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.