Overblik: Blodige angreb i Frankrig, Tunesien og Kuwait

En mand er halshugget og to er sårede under terrorangreb i Frankrig. 27 mennesker meldes dræbt i Tunesien og i et angreb på en moske i Kuwait meldes der om 24 dræbte. Der er endnu ikke bekræftet en sammenhæng mellem fredagens tre dødelige angreb.

Tre angreb har kostet adskillige menneskeliv.

Frankrig, Tunesien og Kuwait er fredag udsat for dødelig angreb.

Her kan du se overblikket over fredagens angreb:

20.17: Frankrig: Den formodede gerningsmands kone og søster er blevet anholdt, skriver The Guardian.

17.36: Frankrig: Den formodede gerningsmand ankom i morges sammen med sin chef til fabrikken. Det var chefen, der senere blev fundet med hovedet skåret af, lyder det fra TV 2 News.

17.30: Tunesien: Dødstallet fra terrorangrebet i Tunesien er steget til 28. Turister fra Storbritannien, Tyskland og Belgien er blandt de dræbte, oplyser landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der befinder sig i øjeblikket omkring 120 danske gæster i turistområdet, anslår Bravo Tours og Spies Rejser. Danske turister bor typisk i et område, som ligger et godt stykke væk fra de to hoteller, der blev angrebet fredag.

Også norske, svenske og turister befinder sig i byen, men der er ingen oplysninger, der tyder på, at nordiske turister er blandt de dræbte.

17.21: Tunesien: Manden, der formentlig stod bag fredagens terrorangreb i Tunesien, er en tunesisk student, der ikke tidligere er kendt af politiet. Den siger landets sikkerhedsminister, Rafik Chelly, ifølge nyhedsbureauet AFP. Ministeren siger, at angrebet kun synes at være udført af en gerningsmand.

17.20: Kuwait: Dødstallet fra terrorangrebet er steget til 28. Turister fra Storbritannien, Tyskland og Belgien er blandt de dræbte, oplyser landets sundhedsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

17.17: Tunesien: Spies sender fortsat turister til Tunesien, men afventer nye oplysninger, siger rejseselskabet til TV 2 News.

17.15: Der er ikke noget, der tyder på, at de tre angreb hænger sammen, siger Frank Jensen, der tidligere arbejdede for PET, til TV 2 News.

17.14: Kuwait: Angrebet mod moskéen kunne have resulteret i langt større dødsfald, da der var mange mennesker samlet i moskéen til fredagsbøn, lyder det fra TV 2 News. Indtil videre lyder dødstallet på 24 personer.

17.05: Tunesien: Angrebet kan komme til at koste Tunesien turister i fremtiden, og dermed også sætte demokratiseringsprocessen af landet i gang, plus betyde større arbejdsløshed i landet, der i høj grad lever af turisme. Det siger Rikke Haugbølle, der er MA og ph.d. i Mellemøststudier ved Københavns Universitet med Tunesien som speciale, til Danmarks Radio.

16.47: Frankrig: Dødsoffer var chef for den mistænkte gerningsmand, skriver nyhedsbureauet AFP.

16.00: Flere gerningsmænd gemmer sig på et af hotellerne i Tunesien ifølge TV 2 NEWS.

15.59: Tunesien: Den anden gerningsmand fra hotelangrebene i Tunesien er nu anholdt, skriver al-Arabiya

15.31: Frankrig: Den formodede gerningsmand var i politiets søgelys inden angrebet. De franske myndigheder har tidligere registreret ham som en person, der fornyligt kan være radikaliseret i islamiske kredse, skriver Politiken.

15.22: Kuwait:  Dødstal i Kuwait er steget til 24, melder den arabiske nyhedskanal Al Arabiya.

15.14: Politiet øger sikkerheden i København som følge af angrebet i Frankrig. -Indtil vi har det fulde overblik, har vi valgt at hæve sikkerheden visse steder i København, siger kommunikationschef Mads Jensen fra Københavns Politi til TV 2.

15.12: EU-præsident Donald Tusk og kommissionsformand Jean-Claude Juncker udtrykker deres solidaritet til Frankrig og Tunesien, efter at der har været angreb i de to lande fredag.- Disse lande er ofre, lyder det fra Juncker på et pressemøde i Bruxelles efter anden dag af et topmøde.- I kontekst af de nye forhøjede sikkerhedsudfordringer skal EU investere i deres eget forsvar, lyder det fra Tusk ifølge Ritzau.

Den halshuggede mand ved fredagens terrorangreb skal angiveligt være en lokal forretningsmand. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP, der citerer en kilde tæt på efterforskningen. Oplysningen er ikke bekræftet fra officielt hold.

15.04: Tunesien: Tyske turister er blandt ofrene i hotelskyderier, oplyser TV 2 NEWS.

14.55: Helle Thorning: "Afskyeligt terrorangreb". Helle Thorning tager afstand til angrebet i Frankrig. - Jeg ved, at hele det danske folk sender vores varmeste hilsener og tænker på de efterladte og tænker på det franske folk, som nu skal igennem noget så forfærdeligt som terror en gang til, siger Thorning ifølge Ritzau.

14.51: Tunesien: Rejseselskabet Spies har danske gæster i området i Tunesien, hvor angrebet har fundet sted, men ingen danske gæster på de to hoteller, der er blevet angrebet af skyderier, oplyser TV 2 NEWS

14.46: Der er ingen danskere blandt de dræbte i Sousse i Tunesien, melder Bravo Tours til TV 2 NEWS.

14.44: Tunesien: Den ene formodede gerningsmand er dræbt i skudveksling med politiet, mens den anden stadig er på fri fod, oplyser TV 2 NEWS.

Fredagens tre angreb

Frankrig: En gerningsmand, der formodes at være en islamisk salafist, har tidligere på dagen udløst sprængladninger i en fabrik sydøst for den franske by Lyon.

Under angrebet blev en mand halshugget og hovedet spiddet på fabrikkens port. Derudover blevet to såret.

Tunesien: Angreb på to strandhoteller i byen Sousse har foreløbigt kostet 27 mennesker livet.

Kuwait: Et angreb på en moske har foreløbigt kostet 23 livet. Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebet.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.