Over 100 landmænd melder sig ud i frustration

Over 100 landmænd har fået nok af manglende resultater og misvisende kampagner. Nu har de meldt sig ud af deres egen organisation, Landbrug og Fødevarer.
Landbrug og Fødevarer er røget i medlemskrise.
Landbrug og Fødevarer er røget i medlemskrise. Landbrug & Fødevarer

Over 100 landmænd har den seneste tid meldt sig ud af deres egen organisation i frustration. Det skriver DR nyheder.

Et af klagepunkterne fra de frafaldne medlemmer er de manglende resultater på blandt andet gødningsloven.

"Vi har slet ikke opnået de resultater, vi burde. Og vi er da blevet behandlet dårligt af det politiske system. Vi har et vanvittigt gødningsregelsæt i Danmark, og det skal laves om," fortæller organisationens formand Martin Merrild.

Kampagnen med firmaets nye slogan "Fremtiden er ikke så sort, som den har været" har også skabt stor splittelse i organisationen.

I en afstemning blandt medlemmerne, mente 58% at slogannet var misvisende, og tegnede et urealistisk billede af landbruget, som det er idag.

Afhoppere er irriterende

Men formanden Martin Merrild ægrer sig også over frafaldet af medlemmerne.

"Dem, der melder sig ud, melder sig udenfor indflydelse. Det synes jeg, sådan set, er det mest irriterende, at man ikke blive inde i organisationen og kæmpe for sine synspunkter," forklarer Martin Merrild og fortsætter,

"Hvis vi skal have nogen mulighed for at få vores politik igennem, så er det jo vigtigt, at vi står sammen om det, og derfor synes jeg selvfølgelig, at det er ærgerligt, at folk opgiver kampen."

Kilde: DR.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.