Ost er som stoffer: Så nemt bliver du afhængig

Elsker du pizza med ost så meget, at du på trods af utallige forsøg ikke kan kvitte den. Det skyldes nok, at du er blevet afhængig, som hvis du tog stoffer.
Du kan blive afhængig af ost. 
Du kan blive afhængig af ost.  FOTO: Scanpix

Hmmm! 

Pizza med ekstra ost, en ristet bolle med ost, ostebord, ostesnacks ... Kært barn findes i mange udgaver. Så længe der er masser af ost, er det lækkert.

Du har en ting med ost, og du er ikke alene. Ost er nemlig så afhængighedsskabende, at det er på højde med den mekanisme, der går i gang, når folk bliver afhængige af rusmidler, skriver Metroxpress.

Ny amerikansk forskning offentliggjort i U.S. National Library of Medicine viser, at du nemt kan blive afhængig af ost.

Den fede ost er nøglen

Forskerne fra University of Michigan har kigget nærmere på en lang række madvarer, og de har studeret, hvorfor vi mennesker bliver så glad for og nærmest afhængig af visse af dem.

Her viser det sig, at ost spiller en vigtig rolle.

Den har simpelthen sådan en indvirkning på kroppen, at den bliver afhængig. Jo federe den er, jo mere kan vi ikke slippe vores lyst efter netop den ost og de madvarer, den er på.

Sammensætningen og de ingredienser der er i en ost, starter simpelthen en mekanisme i os på samme måde, som når rusmidler går ind og påvirker vores kroppe. Det er derfor ikke underligt, hvis du har svært ved at undvære ost i dit liv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.