Oscar-vinder: Frygtede for min familie

Den dobbelte Oscar-vinder Jodie Foster frygtede arbejdsløshed som ung, da det var hendes indkomst, der sikrede familiens overlevelse.
Jodie Foster måtte i tidlig alder hjælpe sine forældre med at få mad på bordet.
Jodie Foster måtte i tidlig alder hjælpe sine forældre med at få mad på bordet. Foto: Richard Shotwell/RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Til flere fornemme gallapremierer har man kunne spotte den amerikanske skuespillerinde Jodie Foster, der i eksklusive kjoler slentrer ned af den røde løber og poserer foran pressens blitzende kameraer.

Livet har dog langt fra altid været en dans på roser for den 53-årige stjerne. I et nyt interview til det svenske medie Aftonbladet løfter hun nemlig sløret for hvordan, hendes barndom og teenageår var præget af flere økonomiske bekymringer og trange kår.

- Jeg blev tidligt den person, som forsørgede min familie. Det blev jeg mærket af, og jeg blev meget stresset, siger Jodie Foster til Aftonbladet og uddyber:

- Jeg var hele tiden bekymret for, at jeg ikke ville få noget job, og at min familie ikke ville klare den.

Tingene vendte dog hurtigt for Jodie Foster, der fik sit store gennembrud som 13-årig i Martin Scorseses film "Taxi Driver" fra 1976, der også resulterede i, at hun blev nomineret til sin første Oscar.

I løbet af sin karriere inden for tv og film har Jodie Foster modtaget to Oscar-statuetter, blandt andet for sin medvirken i "Ondskabens Øjne".

På nuværende tidspunkt er "Anklaget"-skuespillerinden dog primært at finde bag kameraet, og hun har netop instrueret den aktuelle biograffilm "Money Monster", hvor blandt andre George Clooney og Julia Roberts er på rollelisten.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.