Organisationer tror ikke på studielukninger

Det er urealistisk, at Københavns Universitet skulle lukke studierne arabisk og kinesisk, vurderer Dansk Industri og Dansk Erhverv.
Københavns Universitet risikerer at skulle nedlægge studierne arabisk og kinesisk efter regeringens krav om, at knap 4000 studiepladser skal nedlægges.
Københavns Universitet risikerer at skulle nedlægge studierne arabisk og kinesisk efter regeringens krav om, at knap 4000 studiepladser skal nedlægges. Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Københavns Universitet luftede i dag muligheden for, at regeringens krav om at nedlægge 4000 studiepladser kan ende med, at sprogstudier som kinesisk og arabisk bliver nedlagt.

Hos Dansk Industri og Dansk Erhverv tager man udmeldingen med ro men understreger, at det ikke er et scenarie, man ønsker.

- Man kan godt være bekymret for, at det måske kommer til at ramme nogle af de sprogområder, som er vigtige for Danmark både af hensyn til eksporten, men også af hensyn til det kulturelle, siger Charlotte Rønhof, som er underdirektør hos Dansk Industri.

Hun fremhæver, at hun ikke tror på, at studierne kinesisk og arabisk ender med at blive nedlagt. Det bakkes op af uddannelses- og forskningspolitisk chef hos Dansk Erhverv Mette Fjord Sørensen, som heller ikke tror på, at udmeldingen fra Københavns Universitet bliver realiseret.

- Det duer ikke, at vi pludselig lukker nogle sprogområder helt ned. Det, tror jeg, heller ikke bliver tilfældet, for det giver jo ikke mening. Vi har behov for, at der er nogen, der kan tale kinesisk, og at vi kan have samhandel med både Kina og de arabiske lande.

Begge interesseorganisationer mener, at det er fornuftigt, at uddannelses- og forskningsministeren er ude med planen om at skære i studiepladser på de studier, der ofte ender i ledighed.

Og de pointerer begge, at debatten har været heftig, men at der nu er behov for, at man i dialog med Københavns Universitet får set på, hvordan planen kan udføres mest hensigtsmæssigt.

- Lad os nu lige se, om de justeringer, der allerede er blevet lagt op til nu fra ministerens side, ikke nok skal gyde olie på vandene, så vi ikke skal nedlægge konkrete studier, siger Mette Fjord Sørensen fra Dansk Erhverv.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.